ÝP'de Ýzmir krizi patlak verdi! Akþener'e rest çekti: Ýþbirliðine giderseniz istifa ederim
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý seçimlerinde büyük bir hezimet yaþayan 8'li koalisyonda CHP ile ÝYÝ Parti arasýnda yerel seçimler konusunda gerginlik tavan yaptý.

HER ÝLDE KENDÝ ADAYLARINI ÇIKARACAKLAR

Seçimlerden önce Kýlýçdaroðlu'na övgüler dizen Akþener, seçimlerde yaþanan hezimet sonrasý Bay Kemal'i nefsine yenik düþmekle suçladý. Akþener ayrýca yerel seçimlerde her ilde kendi adaylarýný çýkaracaklarýný da ifade etti.

CHP'YE SEÇÝM KAZANDIRMAK ÝÇÝN KURULMADIK

Ýstanbul ve Ankara'da da ayrý aday çýkaracaklarýný vurguluyan Akþener, partilerinin CHP'ye seçim kazandýrmak için kurulmadýðýnýn altýný çizdi.

"ÝZMÝR'Ý KOKUDAN KURTARACAK"

Akþener'in bu açýklamalarý sonrasý ÝYÝ Parti Ýzmir Büyükþehir Belediyesi için Ümit Özlale'yi aday olarak duyururken Akþener "Ýzmir'i kokudan kurtaracak" sözleriyle CHP'li Belediye Baþkaný Tunç Soyer'e göndermede bulundu. Bu açýklama sonrasý iki parti arasýnda ipler Ýzmir konusunda gerilirken Tunç Soyer ile Ümit Özlale arasýnda demeç savaþlarý baþladý.

"ÖZLALE ZAYIF BÝR ADAY"

Birbirine sert sözlerle yüklenen ikili arasýnda yeni bir gerginlik daha yaþandý. Soyer yaptýðý açýklamada Ümit Özlale'nin zayýf bir aday olduðunu ifade ederken Akþener'in hamlesini pazarlýk için yaptýðýný ima etti. Soyer "Ýzmir'de bir aday çýkarmak. Üstelik kazanma ihtimali çok zayýf olan bir aday çýkartmak olsa olsa bir sonraki hamle için bir altlýk, bir zemin olabilir diye düþünülmüþtür." ifadelerini kullandý. Ümit Özlale katýldýðý canlý yayýnda Tunç Soyer'in sözlerine yanýt verdi.

"KAZANMA ÝHTÝMALÝM ÇOK YÜKSEK"

Kazanma ihtimalim çok yüksek. Burada kim kazanýr bilmiyorum ama kaybeden Ýzmir olur. Ýzmir sokaklarýný dolaþtým ve daha iyi yönetilebileceðini düþündüm.

"ÝDDÝALARIMIN ARKASINDAYIM"

Ýzmir'de taban çamuru sýyýrma iþlemlerinde sýkýntý var. Derelere kimyasal konuluyor. Ben iddialarýmýn arkasýndayým.

PARTÝSÝNE DE REST ÇEKTÝ: ÝÞBÝRLÝÐÝ ÝSTERSENÝZ ÝSTÝFA EDERÝM

Ýzmir'i hiçbir zaman Ýstanbul ve Ankara için pazarlýk olarak görmedik. Ýzmir'e daha iyi hizmet etmek için yola çýktým. Bir iþbirliði olursa ve çekilmem istenirse sadece adaylýktan çekilmem gerekeni yaparým.