Irak'tan Türkiye-Suriye arasýnda arabuluculuk açýklamasý: Baðdat'ta toplantý düzenlenecek
ABONE OL

Irak Dýþiþleri Bakaný Fuat Hüseyin, NATO Zirvesi çerçevesinde bulunduðu ABD'nin baþkenti Washington'da el-Hurra kanalýna röportaj verdi. Bakan Hüseyin, Suriye krizini görüþmek üzere yakýn zamanda Irak'ýn baþkenti Baðdat'ta Suriyeli ve Türk yetkililerin katýlýmýyla bir toplantý gerçekleþtirileceðini ifade etti.

TOPLANTI TARÝHÝ BELLÝ DEÐÝL

Irak'ýn Ankara ile Þam arasýnda arabuluculuk giriþimi olduðunu belirten Hüseyin, Washington'da Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan ile konuyu ele aldýðýný söyledi. Irak'ýn ayný zamanda Suriye tarafýyla da görüþtüðünü kaydeden Hüseyin, iki ülke yetkililerinin hazýr bulunacaðý toplantýnýn tarihine dair bilgi vermedi. Hüseyin, ülkesinin bölgenin istikrarý için dost ve müttefik ülkelerle iletiþimde olduðunu vurguladý.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN: BU KONUYLA DIÞÝÞLERÝ BAKANIM ÝLGÝLENÝYOR

NATO Devlet ve Hükümet Baþkanlarý Zirvesi'ne katýlmak üzere gittiði Washington'da Türkiye'ye dönmeden önce basýn toplantýsý düzenleyen Cumhurbaþkaný Erdoðan, Esed ile ilgili sorulan soruya, "Sayýn Esed'e 'Ya ülkeme gel ya da üçüncü bir ülkede yapalým' çaðrýmý 2 hafta önce yaptým. Bu konuyla Dýþiþleri Bakaným ilgileniyor. Bu dargýnlýðý bitirip yeni bir süreci baþlatalým istiyoruz" yanýtýný verdi.