Dünyanýn gözü bu görüþmede! Ýran Cumhurbaþkaný Reisi, Türkiye'de
ABONE OL

Reisi'nin makam aracýný Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi önündeki caddede karþýlayan süvariler, araca protokol kapýsýna kadar eþlik etti.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Reisi'yi Külliye'nin ana giriþ kapýsýnda karþýladý.

Erdoðan ve Reisi'nin tören alanýndaki yerlerini almalarýnýn ardýndan, 21 pare top atýþý eþliðinde Ýstiklal Marþý ile Ýran milli marþý çalýndý. Reisi, Muhafýz Alayý Tören Kýtasý'ný "Merhaba asker" diyerek Türkçe selamladý.

Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldý.

Ýki ülke heyetlerinin takdimi sonrasý Erdoðan ve Reisi, merdivenlerde Türkiye ve Ýran bayraklarý önünde gazetecilere poz verdi.

Türk heyetinde, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Ýçiþleri Bakaný Ali Yerlikaya, Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Kültür ve Turizm Bakaný Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakaný Yaþar Güler, Tarým ve Orman Bakaný Ýbrahim Yumaklý, Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun, MÝT Baþkaný Ýbrahim Kalýn ve Merkez Bankasý Baþkaný Hafize Gaye Erkan yer aldý.

- ÝKÝLÝ GÖRÜÞMEYE GEÇÝLDÝ

Cumhurbaþkaný Erdoðan ve Reisi daha sonra baþ baþa görüþmeye geçti.

Erdoðan ve Reisi, Türkiye-Ýran Yüksek Düzeyli Ýþbirliði Konseyi 8. Toplantýsý'nýn ardýndan anlaþmalarýn imza töreni ile ortak basýn toplantýsýna katýlacak.