Isparta'ya gelen KKTC Cumhurbaþkaný Tatar, Süleyman Demirel'i yad etti
ABONE OL

KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odasý'nýn (ITSO) daveti üzerine kente geldi. Gece saatlerinde Isparta'da konaklayan Tatar, saat 06.30 sýralarýnda otelden ayrýldý. Isparta Valisi Aydýn Baruþ, ITSO Baþkaný Metin Çelik ile birlikte Gönen ilçesi Güneykent beldesinde bulunan gül bahçelerini gezen Tatar, burada gül topladý. Güller hakkýnda S.S. Gül, Gül Yaðý ve Yaðlý Tohumlar Tarým Satýþ Kooperatifleri Birliði (Gülbirlik) yetkilileri ve Vali Aydýn Baruþ'tan bilgi alan Tatar, basýn mensuplarýna açýklamada bulundu.

'SÜLEYMAN DEMÝREL'Ý DE YAD ETMEK ÝSTÝYORUM'

KKTC'den sevgi ve selamlar getirdiðini söyleyen Cumhurbaþkaný Tatar, "Isparta'da bu sabah bu doðal güzellikler içerisinde bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Tabii hep duyuyoruz ama ilk kez geldim. Dolayýsýyla doðamýzýn, tabiatýmýzýn bütün bu özelliklerinin korunmasý ve geleceðe taþýnmasý çok önemli. Dolayýsýyla buradaki emektarlara, buradaki çevrecilere, bu güzel tabiatla uðraþanlara hepsine iyi niyetlerimi ifade etmek istiyorum. Bu, bir kültürdür. Ekonomik boyutu da vardýr ama mühim olan koruyabilmek. Isparta'nýn deðerlerine sahip çýkmaktýr. Dolayýsýyla bir kez daha eski Cumhurbaþkanýmýz merhum Süleyman Demirel'i de yad etmek istiyorum. Çünkü bizler için çok önemli bir kiþilikti. Kýbrýs halkýna çok önemli hizmetleri geçmiþtir. Isparta denilince aklýmýza onun ismi gelir. Tüm Ispartalýlara bir kez daha Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nin sevgi ve selamlarýný getirdiðimi belirtmek istiyorum. Aramýzdaki baðlar zaman içerisinde daha da güçlenmiþ, bu iletiþim çaðýnda artýk herkes daha da yakýnlaþmýþtýr. KKTC ve Isparta'daki insanlarýmýzýn muhabbet ve münasebetlerinin artmasýný temenni ediyorum" dedi.

EN ESKÝ GÜL YAÐI FABRÝKASINI GEZDÝ

Gül bahçelerinin ardýndan Güneykent'te kurulan en eski gül yaðý fabrikasýný da gezen Cumhurbaþkaný Tatar, gül yaðý ve mamullerinin imalatý konusunda bilgi aldý. Gül yapraklarý arasýnda basýn mensuplarýna poz veren Tatar'a Gülbirlik'in kuruluþu olan 'Rosense' firmasýnýn ürettiði gül mamullerinden oluþan sepet takdim edildi. Tatar, Isparta'daki programýna SDÜ'de fahri doktora töreni, Ýslamköy Çalcatepe'de bulunan Süleyman Demirel'in anýt mezarýnýn ziyareti, valilik, belediye ve esnaf ziyaretleri, ardýndan Isparta Uygulamalý Bilimler Üniversitesi mezuniyet töreniyle devam edecek.