Ýsrail'de yer alan Haifa Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Maritime Policy Strategy (Denizcilik Politikasý Stratejisi) isimli oluþum, Türkiye'nin donanma gücünün bölgedeki en güçlü donanma haline geldiðini yazdý.
Rum yönetiminin Kýbrýs adasýnýn etrafýndaki doðal zenginlikleri iþletmek maksadýyla Türkiye'nin hukuki ve meþru haklarýný hiçe saymasýnýn ardýndan Ankara, komþu ülkeler ile Münhasýr Ekonomik Bölge (MEB) anlaþmalarý yapmaya yöneldi.
Türkiye'nin Doðu Akdeniz'deki hamleleri karþýsýnda eli oldukça zayýflayan Rum Kesimi ve Yunanistan, Ankara'nýn anlaþma imzaladýðý ülkeleri, "Anlaþmalardan vazgeçin" diyerek caydýrmaya çalýþtý.
Türkiye'nin Doðu Akdeniz'de gerçekleþtirdiði sondaj çalýþmalarýný çeþitli askeri tacizlerle durdurmayý amaçlayan Yunan yönetimi, Türk ordusunun bölgedeki varlýðýný hissettirmesiyle geri adým atmak zorunda kalmýþtý.
Türkiye'nin özellikle SÝHA teknolojisinde yakaladýðý baþarýlar dünya gündemini meþgul ederken, bir övgü de Türk donanmasýna geldi.
Ýsrail'de yer alan Haifa Üniversitesi'ne baðlý Maritime Policy Strategy (Denizcilik Politikasý Stratejisi), Türk donanmasýnýn bölgedeki en güçlü donanma haline geldiðini açýkladý.
Açýklamada, "Ankara, bölgesel bir gücü karakterize eden ve uzun vadeli operasyonlar gerçekleþtirebilecek bir donanma inþa etti." denildi.