ÝYÝ Parti'den CHP'ye taþ: Adaylýktan çekilmem Tunç Soyer'in temennisi
ABONE OL

Özlale, partisinin TBMM Grup Toplantýsý'nýn ardýndan gazetecilerin sorularýný yanýtladý.

"Yerel seçim hazýrlýklarý nasýl gidiyor?" sorusuna Özlale, "Çok güzel, harika gidiyor. Her þey yolunda." karþýlýðýný verdi.

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in "adaylýktan çekileceði" yönündeki iddiasýnýn anýmsatýlmasý üzerine Özlale, "Hayýr yok öyle bir þey, Tunç Bey'in temennisidir." dedi.

Özlale, kendisinin, "Ýstanbul'da bir iþbirliði yapýlabileceði" ifadesinin hatýrlatýlmasý üzerine, "Ekrem Bey, Ýstanbul ittifaký oluþturmak için bütün partileri dolaþacaðýný söyledi. 'Bize de geldiðinizde görüþürüz.' dedim. Onun dýþýnda bir þey yok orada." diye konuþtu.

Genel Baþkan Meral Akþener'in, "Ýstanbul ve Ankara'da tek baþýmýza milletin huzuruna çýkacaðýz." açýklamasýna iliþkin Özlale, "Evet gireceðiz. Daha öncesinde de bu konuyla ilgili bütün kararý divana býraktý. Biz de bütün il ve ilçelerde adaylarýmýzý çýkaracaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.

Baþkanlýk Divaný toplantýsýnda, Ankara ve Ýstanbul adaylarýnýn belirlendiði, Ýstanbul için Buðra Kavuncu'nun adýnýn geçtiðinin belirtilmesi üzerine Özlale, "Yok öyle bir þey." dedi.

"Ýzmir'de bu yarýþý göðüsler misiniz?" sorusunu Özlale, "Göðüslerim çok rahat. Evet CHP adayýný belli ettikten sonra yine konuþuruz ama ben göðüsleyeceðime inandýðým için geldim." diye yanýtladý.

Bir gazetecinin "geri çekilmeniz istenirse" demesi üzerine Özlale, þunlarý söyledi:

"Þu ana kadar partimiz üst kurullarda aldýðý bir kararda gösterdiði adayý hiç geri çekmemiþ, bundan sonra da geri çekeceðini düþünmüyorum. Orada demek istediðim þey þuydu, biz Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkanlýðýný çok istiyoruz ve oradaki güçlü temennimizi, güçlü niyetimizi ortaya koymaktý."

Özlale, "Milletvekillerinizin Ýzmir'e çýkarma yapacaðý doðru mu?" sorusuna, "Doðru bana yardýmcý olacaklar, onlar benim dava arkadaþlarým. Ancak onlarla, partiyle beraber kazanýrýz." karþýlýðýný verdi.

Ankara ve Ýstanbul adaylarýyla ilgili soru üzerine de Özlale, "Ne zaman açýklanýr bilmiyorum ki ama yakýnda." dedi.