Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Dað: Þehirde çarklarýn deðiþtiðini göreceksiniz
ABONE OL

Dað, seçim çalýþmalarý kapsamýnda, AK Parti Ýzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve partisinin Torbalý Belediye Baþkan adayý Özgür Erman Çaðlar ile Torbalý Ticaret Odasý'nda ilçedeki oda baþkanlarý ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Burada konuþma yapan Hamza Dað, ellerinden geldiðince Ýzmir'in her noktasýnda önemli þeyler yapmaya çalýþtýklarýný belirterek, bu anlamda þimdi de yeni hizmetler için yola çýktýklarýný ifade etti.

Dað, merkezi hükümet, büyükþehir ve ilçe yönetimlerinin uyumuna dikkati çekerek, "Bir sloganýmýz var; 'Üçlü olsun güçlü olsun.' Ýkili olduðunda neler yapýlabileceðini aslýnda etrafýmýzda birçok örnekle sizler görebiliyorsunuz. Torbalý'da, Tire'de, Ödemiþ'te, Selçuk'ta, Kiraz'da gördünüz. Birçok yapýlacak iþi, genel-yerel birlikteliðinin önemini deneyimleyerek gördük." diye konuþtu.

Ýzmir'in sorunlarýný çok iyi bildiklerini ve çözmek istediklerini ifade eden Dað, þunlarý kaydetti:

"Ýzmir'in sokaklarýný dolaþýyoruz. Allah'a þükür Ýzmir'in gençleri, hanýmefendileri, beyefendileri bizi gördüklerinde 'Bu kez oyum sana Hamza abi, Hamza kardeþim' diyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Ben de diyorum ki, 'Ýzmir'e kim hizmet ettiyse ve hizmet edecekse ona oy verin kardeþim.' 1 Nisan'dan sonra ilçe belediye baþkanlarýna þunu söylüyorum; 'Öyle bir belediye baþkanlýðý yapacaksýnýz ki 5 sene sonra ben görevimi býrakmak için 10 tane belediye baþkanýmýzdan hangisini tercih ederim' diyeceðim. Bir yerde iþim bittiyse, 'ben artýk burada miadýmý doldurdum' derim. O koltuða sýký sýký sarýlacak biri olmadým. Bunun en açýk göstergesi, 3 dönem kuralýndadýr. Ben 4 dönemdir genel baþkan yardýmcýsýyým. Ben dedim ki '3 dönem kuralýný' uygulamalýyýz. Büyükþehir belediye baþkanlýðý için de kafamda bir süre var. Öyle uzun uzun deðil. Çarklarýn deðiþtiðini, þehirde bir þeylerin deðiþmeye baþladýðýný hepiniz göreceksiniz. 5 yýl bir þey yapmadan imajla makyajla vakit kaybetme lüksümüz yok."

Dað ve beraberindekiler daha sonra Ýsmet Paþa Caddesi'ndeki esnafý ziyaret edip projelerini anlattý.