Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkan adayý Dað'dan gençlere müjde: 50 bin lira vereceðiz
ABONE OL

Dað, Gaziemir'de bir kahve fabrikasýnda gençlere yönelik projelerinin tanýtým toplantýsýnda yaptýðý konuþmada, hedefinin Ýzmir'i gençler için kolay yaþanabilir bir þehir kimliðine kavuþturmak olduðunu belirterek, "Artýk bir genç, üniversiteyi bitirdikten sonra iþ bulmak için baþka þehirlere gitmek zorunda kalmayacak." dedi.

Dað, gençlere yönelik projeleri "Gençlerimiz Ýçin Eðitim ve Ýstihdam Altyapýsý","Kampüs", "Gençlerimiz Ýçin Sosyal Altyapý", "Gençler Ýçin Sosyal Ýmkanlar" olarak 4 baþlýk altýnda hazýrladýklarýný ifade etti.

Meydan Alsancak Projesi içerisinde oluþturacaklarý biliþim vadisi ile Ýzmir'i inovasyonun merkezi haline getireceklerini belirten Dað, þunlarý kaydetti:

"Biliþim vadisinde hizmete sunacaðýmýz yazýlým geliþtirme, iþ geliþtirme, kuluçka, oyun ve animasyon geliþtirme merkezleriyle çeþitli alanlarda giriþimcilik faaliyeti yürüten yeni firmalara destek olacaðýz. Vadi içerisinde oluþturacaðýmýz ve yapýlacak Ar-Ge faaliyetlerinde kullanýlmak üzere laboratuvar ve makine ekipman parklarýyla giriþimcilerin çalýþmalarýný kolaylaþtýracaðýz. Ýzmir'imizi bir giriþimcilik merkezi haline getirmek için Ýzmir Giriþim Sermaye Fonu'nu kuracaðýz. Genç giriþimcilerimiz fikirlerini gerçeðe dönüþtürebilsin diye 150 bin lira geri ödemesiz finansal destek saðlayacaðýz."

Dað, Genç Ýzmirim Kart sahiplerinin aylýk 200 lira ödeyerek sýnýrsýz toplu ulaþýmdan faydalanabileceklerini anlattý.

Öðrenci Ýzmirim Kart kullanan lise son sýnýf öðrencilerine özel 5 bin lira teþvik ödülü verileceðini, yýlda 4 kez tiyatro ve sinema biletini ücretsiz temin edeceklerini anlatan Dað, þunlarý kaydetti:

"Ýzmir dýþýnda okumaya giden üniversite öðrencilerimize yýlda 1 kez Ýzmir'e gidiþ dönüþ otobüs biletini Ýzmir Büyükþehir Belediyesi saðlayacak. Öðrenci evlerindeki 25 metreküpe kadar doðalgaz ücretsiz olacak. Ýhtiyaç sahibi öðrencilerimize kýrtasiye desteði saðlayacaðýz. Belediyemize ait sosyal tesisler Öðrenci Genç Kart sahiplerine yüzde 20 indirimli olacak. Þehrimizde üniversite kazanan her gencimize 10 bin lira destek vereceðiz. Buna ek olarak, þimdi yeni bir müjdeyi duyurmak istiyorum. Üniversite sýnavýnda ilk 1000'e giren öðrencilerimize 50 bin lira baþarý ödülü vereceðiz."

Dað, yeni evlenecek sosyo-ekonomik açýdan dezavantajlý çiftlere çeyiz desteði vereceklerini kaydetti.

Ýzmir'i gençlerle yönetmek istediðini vurgulayan Dað, "Bizim amacýmýz popülist söylemler, geçici çözümler deðildir. Gayemiz, gençlerimizin potansiyelini ortaya çýkarmaktýr. Beklentimiz, yapacaðýnýz çalýþmalar, üreteceðiniz proje ve fikirler ile kendinize, Ýzmir'imizin, ülkemizin bugününe, geleceðine katký saðlamanýzdýr." ifadelerini kullandý.

Toplantý sonunda bir gencin "AK Parti'ye Ýzmir'den oy çýkmaz. CHP'yi sevmesek de istemesek de yine CHP'ye oy vereceðiz gibi bir algý var. O algýyý nasýl kýrmayý planlýyorsunuz sorusuna Dað, þöyle cevap verdi:

"Çalýþýyoruz kardeþiz. Yani ben kendimi anlatýyorum. Projemi size anlatýyorum. Biz de hizmet etmek istiyoruz. Sonuç olarak Ýzmir'in de hizmete ihtiyacý olduðunu düþünüyoruz. Asýl 1 Nisan'dan sonra çalýþacaðýz. Daha çok çalýþacaðýz. Ben þunu bilirim. Sadece algýyla seçim kazanýlmaz olgu da önemlidir. 'Sýrf algý yapalým buradan netice alalým' diye bir þey olmaz. Asýl olguyu temele koyarsanýz, algý onun üstünde bir anlam ifade eder. Ben gördüðünüz gibi somut projelerle derdimi anlatýyorum. Ýzmir'de yapacak projeleri anlatýyoruz. Bizim derdimiz bu vakte kadar Ýzmir'e 12 yýl boyunca milletvekili olarak hizmet ettik. Þimdi de Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak hizmet etmek istiyoruz. Bu derdimizi anlatacaðýz. Hayatta ben þunu bilirim. Halkýn terazisi þaþmaz. Halkýn terazisi Allah'ýn izniyle doðru çekecek. 31 Mart'ta da doðru çekecek. Demokrasi gereði biz kendimizi anlatýyoruz. Ýnþallah da Ýzmir'de hemþehrilerimiz de teveccüh gösterecektir."