Ýzmirli vatandaþlardan Tunç Soyer'e tepki: Laf çok ama maalesef icraat yok
ABONE OL

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, 31 Mart yerel seçimleri öncesi meydanlarda '3 yýl sonra Ýzmir Körfezinde yüzeceðim' sözü verdi. Ardýndan da uzun süredir TCDD ile ortaklaþa yürütülen körfezde sirkülasyon kanallarý açýlmasýný öngören projeyi 'eðer kirletmezsek körfez kendi kendisini temizler' diyerek rafa kaldýrdý.

HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GÝTTÝ

Aradan geçen süreçte körfez temizliðine iliþkin hiçbir çalýþma yapýlmayýnca iç körfezin durumu her geçen gün daha da kötüleþti. Sabah'ýn haberine göre, uzun süredir görülmeyen deniz marullarý yýlýn 12 ayý iç körfezi mesken tutarken deniz yüzeyi önce yeþile, ardýndan da kahverengi renge büründü.

ÝÞÝN ÝÇÝNE AÝLESÝNÝ DE SOKTU

Daha önce "3 yýl sonra denize gireceðim" diyen Soyer, yaþananlar karþýsýnda geri adým atmak zorunda kaldý. Son zamanlarda '4 yýl sonra körfezde yüzeceðim' demeye baþlayan Soyer, geçtiðimiz haftalarda bu sefer iþin içine ailesini de katarak 'Çoluk çocuk hep birlikte Ýzmir Körfezinde yüzeceðiz' açýklamasý yaptý.

SERGÝ AÇILIÞINDA KONUÞTU

Önceki gün, ÝZSU Genel Müdürlüðü ile Ýzmir Planlama Ajansý (ÝZPA) iþbirliðiyle hazýrlanan "Yaþayan Körfez Sualtý Fotoðraf Sergisinin açýlýþ törenine katýlan Soyer burada da benzer ifadeler kullandý.

Körfezin temizliði için 11 milyar liralýk bütçeyle devasa bir çalýþma yürüttüklerini öne süren Soyer, "Ýnanýyorum ki bu güzelim Körfez'de tekrar çoluk çocuk yüzeceðiz, eðleneceðiz ama daha da fazlasý bu þehrin dünyadaki marka deðerini büyütmüþ olacaðýz." dedi.

KOKU BÜYÜK ÖLÇÜDE BÝTMÝÞ...

Soyer ayrýca körfezden etrafa yayýlan pis koku konusunda da açýklamalarda bulundu. Konuþmasýnda "Kokuyu büyük ölçüde bitirdik" diyen Baþkan Soyer, "Geçen yýldan bu yana aldýðýmýz þikayetleri karþýlaþtýrdýk ve yüzde 90 oranýnda koku þikayetinin azaldýðýný gördük." dedi.

Soyer'in kokuyu büyük ölçüde bitirdik sözleri sosyal medyada tepki çekti. Ýzmirliler koku sorununun halen daha devam ettiðini belirtip bir an önce çözüm bulunmasýný istedi.

  • izmir körfezi
  • biyolojik çeþitlilik
  • sualtý fotoðraf sergisi
  • tunç soyer