Kandil’de 6 sığınak imha edildi
ABONE OL

Bölgede tespit edilen hedefler PKK’ya ait teröristlerin barınak olarak kullandığı toprak 6 sığınak ve 1 mühimmat deposu ateş altına alındı. İçinde bulunan teröristlerle beraber sığınakların imha edildiği belirtildi. 

Bu arada Hakkari’nin Şemdinli ilçesine helikopterlerle getirilen bordo bereliler, PKK üyelerine yönelik operasyon başlattı. Yeşilova köyündeki Gerdan Tepe’nin tamamen PKK’lılardan temizlenmesi hedefleniyor.

4 TON PATLAYICI

Van’ın Erciş ilçesinde bulunan PKK’lı teröristlerce içerisine patlayıcı yerleştirilmiş kamyonda, 3 bin 940 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba düzeneği bulundu.  Valilikten yapılan açıklamada, Van-Ağrı karayolu üzerindeki Erciş Belediyesine ait yeni hizmet binası önünde, kasasında bomba düzeneği kurulu, çalışır ve terk edilmiş vaziyette kamyon bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. 

FÜZE LANÇERİ

Öte yandan Hakkari Şemdinli’de naylona sarılı halde füze lançeri, füze ve doçka namlusu ele geçirildi. Şemdinli Gerdan tepe ile Başkaya tepe arasında kalan bölgede ele geçirilen mühimmatın menşei henüz tespit edilemedi. Yüksekova Dağlıca bölgesinde operasyon yapan askerlere yönelik tuzaklanmış 3 el yapımı patlayıcı düzeneği de imha edildi.