Kardeş Karayılan BDP adayı
ABONE OL

BDP yerel seçimlerde yarışacak adaylarını açıklamaya devam ediyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır il binasında 12 il ile ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. En dikkat çeken aday ise BDP, Gaziantep Şehitkamil İlçesi belediye Başkanlığı’na aday gösterilen PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın kardeşi Bozan Karayılan oldu.

Türk ve Bakırhan aday

BDP Mardin’de Ahmet Türk’ü, Siirt’te kapatılan DEHAP eski Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ı, Batman’da PKK’nın 31 Temmuz’da döşediği mayının patlaması sonucu 3 ağabeyini kaybeden Sabri Özdemir’i aday gösterdi. Bingöl’den Dr. İlhan Çakabay, Tunceli’den Mehmet Ali Bul ve Şırnak’tan Serhat Kadirhan’ı aday gösterildi.

Şehitkamil’e aday yapıldı

BDP, Gaziantep Şehitkamil İlçesi’nde PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın kardeşi Bozan Karayılan’ı aday gösterdi. BDP’nin yazılı açıklamasında, Şanlıurfa ilçe adaylarının da tanıtılacağı açıklanmıştı.

Baydemir sonraya kaldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i Şanlıurfa adayı olarak belirleyen BDP, Siverek’te Bucak ailesi ile yaptıkları görüşmelerin sonuçlanmaması nedeniyle Şanlıurfa ve ilçe adaylarını önümüzdeki günlerde ayrı ve özel bir programla açıklanacağı belirtildi.