Kemal Kýlýçdaroðlu, Ýmamoðlu ve Yavaþ'ýn birbirine düþtüðünü doðruladý
ABONE OL

CHP'de Ýstanbul Büyükþehir Belediye (ÝBB) Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu ve Ankara Büyükþehir Belediye (ABB) Baþkaný Mansur Yavaþ arasýndaki gerilim krize dönüþtü.

Ýki büyükþehir belediye baþkaný arasýnda son dönemde yaþanan anlaþmazlýklar, özellikle muhalefet içinde geniþ yanký buldu.

CHP'DE CUMHURBAÞKANLIÐI ADAYLIÐI KAVGASI

Ýmamoðlu, "Ayný çatý altýnda siyaset yapanlarýn kiþisel anlaþmazlýklarla deðil, halkýn sorunlarýyla ilgilenmesi gerekiyor. Küçük meselelerle uðraþan kimse benim yol arkadaþým olamaz" þeklindeki açýklamasýyla isim vermeden Yavaþ'ý hedef almýþtý.

Adaylýða her fýrsatta yeþil ýþýk yakan Yavaþ'a yakýnlýðýyla bilinen Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ýn sosyal medyadan Ýmamoðlu'na sert eleþtirilerde bulunmuþtu.

Ýmamoðlu'nun sýk sýk gerçekleþtirdiði yurt dýþý ziyaretlerini, "Kariyer basamaklarýný çýkmak için Avrupa baþkentlerinde kapý aralayanlar" olarak niteleyen diyen Arslan, "Proje Çocuk" ifadelerini kullandý.

Arslan ayrýca, Ýmamoðlu'nun DEM Partililerle yakýnlýðýna gönderme yapýp, "Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle ayný kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatýrasýna ve mücadelesine ihanet ettiði gün gibi ortada" ifadelerini kullanmýþtý.

CHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Mertcan Üreten X hesabýndan yaptýðý paylaþýmda Yavaþ'a açýk açýk meydan okumýþtu.

Ýmamoðlu'nun fotoðrafýný paylaþan Üreten "Kim ne çocuðu onu biz bilemeyiz ama Ekrem Ýmamoðlu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde bir Cumhuriyet çocuðudur. Kimse sabrýmýzý sýnamasýn!" demiþti.

KILIÇDAROÐLU YAVAÞ ÝLE ÝMAMOÐLU ARASINDAKÝ KAVGAYI DOÐRULADI

CHP eski Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, katýldýðý Sözcü TV canlý yayýnýnda, Ýmamoðlu ile Yavaþ'ýn cumhurbaþkaný adaylýðý için birbirine düþtüðünü doðruladý.

"Açýkça söylemek gerekirse bir cumhurbaþkanlýðý tartýþmasý var." diyen Kýlýçdaroðlu, "Bu tartýþmanýn bu saatte bu kadar erken baþlamasý kadar yanlýþ bir þey yok. Daha uzun süre var herkes görevini yapmalý." diyerek iki belediye baþkanýna göndermede bulundu.