Kýlýçdaroðlu kime yalan söylüyor? AK Parti Sözcüsü Çelik: Bugün CHP Genel Baþkaný konkordato ilan etmiþtir
ABONE OL

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Zafer Partisi Genel Baþkaný Ümit Özdað ile mutabakat metni imzalayan cumhurbaþkaný adayý ve CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun sürekli çizgi deðiþtiren bir profil çizdiðini söyledi.

Çelik, TRT Haber canlý yayýnýnda gündeme iliþkin deðerlendirmelerde bulundu, sorularý cevapladý.

Özdað'ýn, Cumhurbaþkaný Seçimi'nin ikinci turunda Kýlýçdaroðlu'nu destekleyeceðini açýklamasýyla ilgili soru üzerine Çelik, bunun Kemal Kýlýçdaroðlu'nun tutarsýz bir siyasi çizgisi olduðunu gösterdiðini ifade etti.

Kýlýçdaroðlu'nun þimdiye kadar eleþtiri aldýðý konularý dengelemek için bir uçtan diðer uca savrulduðunu belirten Çelik þöyle konuþtu:

"Bugün bir ittifak yaptýðýný söylese de Kemal Kýlýçdaroðlu aslýnda fiilen siyasal olarak adaylýktan çekilmiþtir. Niye? Çünkü o kendisini 6'lý, 7'li masa neyse o masanýn aday yapma gerekçelerinin tam zýddýnda bir uca savruluyor. Bir adayýn bir siyasi çizgisi, siyasi programý, tutarlý birtakým siyasi ilkeleri olmasý lazým. Kampanya baþladý baþlayalý sürekli çizgi deðiþtiren bir profil çiziyor. Bugün itibarýyla aslýnda Kýlýçdaroðlu'nun kendisini aday yapan siyasi hatla mutabakatýný bozduðu, bunun dýþýnda da bambaþka bir çizgiye savrulduðu, seçime 3-4 gün kaldý, daha uzun zaman olsaydý baþka bir çizgiye de savrulabileceði ortaya çýkýyor. Dolayýsýyla bugün Kýlýçdaroðlu konkordato ilan etmiþtir. Kendi adaylýðýnýn ne kadar zeminsiz olduðunu kendisi ilan etmiþtir. Sahte bir milliyetçilik üretmeye çalýþýyor 14 Mayýs'tan sonra. Sahte bir muhafazakarlýk üretmeye çalýþýyor ama masada ortaklarýyla hazýrladýklarý bir sürü doküman var. Bütün o dokümanlarýn dýþýnda bir mutabakatý tutuyor Zafer Partisi ile imzalýyor. Uçtan uca savrulan bir çizgi. "

"KILIÇDAROÐLU HDP'YE MÝ ZAFER PARTÝSÝ'NE MÝ YALAN SÖYLÜYOR?"

Çelik, Zafer Partisi'ne vadedildiði söylenen bakanlýk ya da birtakým kurumlar olduðunu belirterek þöyle devam etti:

"Bu þekilde bir þey söz konusuysa burada iki tane sonuç çýkýyor. Bir tanesi bunlar bir deklarasyon yapmýþlardý. Devleti yönetirken bile o 6-7 cumhurbaþkaný yardýmcýsý neyse hepsi ortak karar verecekti. Onlarýn mutabýk olmadýðý bir konuda kendi cumhurbaþkaný adaylarý herhangi bir karar veremeyecekti. Böyle bir projeleri vardý. Þimdi bu þekilde bir ittifaka imza atýyor. Buradaki ortaya koyulan söylemler o masadakilerin birçoðunun söylemleriyle taban tabana zýt þeyler. Ýkinci bir durum da Zafer Partisi, Kýlýçdaroðlu Türkiye'de herhangi bir makama gelirse bunun bir milli güvenlik sorunu yaratacaðýný söylüyordu. Açýk bir þekilde ifade ediyorlardý. 'Bu bir milli güvenlik sorunu yaratýr. PKK çizgisinin daha sýkýntýlý iþler yapmasýna dönük olarak bir zemin oluþturur.' diyorlardý. Þimdi çýktýlar onlar da Kýlýçdaroðlu ile ittifak yaptýlar. Þimdi ittifak dediðimiz þey þudur; ilkeler bazýnda, siyasi program bazýnda, siyaset yapma bazýnda bir tablodur. Dolayýsýyla bugün Kýlýçdaroðlu HDP'ye mi yalan söylüyor? Zafer Partisi'ne mi yalan söylüyor? Çünkü ikisini bir arada taþýyabilmesi mümkün deðil. Hangisine yalan söylüyor? Hangisini diðerine tercih ediyor. Bununla ilgili bir netleþmeye gitmesi gerekiyor."

Ömer Çelik, "Bu derece savrulan bir siyasetçinin, bu derece oportünist davranan, bu derece çýkarcý davranan bir siyasetçinin siyasi tutumunun artýk ürkütücü olduðunu düþünmeye baþlýyorum. Çünkü herhangi bir þekilde köþeye sýkýþtýðýnda kendisine bir çýkýþ yolu bulabilmek için her þeyi yapabilen bir profil çiziyor. Bir savrulma vardý her zaman ama bu kadar savrulmayý kimse beklemiyordu." dedi.

OÐAN'IN ERDOÐAN'I DESTEKLEYECEÐÝNÝ AÇIKLAMASI

Ata Ýttifaký cumhurbaþkaný adayý Sinan Oðan'ýn, Cumhurbaþkaný Seçimi'nin ikinci tur oylamasýnda Cumhurbaþkaný ve Cumhur Ýttifaký'nýn adayý Recep Tayyip Erdoðan'ý destekleyeceðini açýklamasýyla ilgili soru üzerine Çelik þunlarý kaydetti:

"Sinan Bey, Cumhurbaþkaný'mýz Recep Tayyip Erdoðan'a destek vererek kendisine oy veren vatandaþlarýmýzýn toplumsal ve siyasal taleplerine uygun bir davranýþ þekli ortaya koydu. Demokratik olan da budur zaten. Yani siz nihayetinde 'Ben bir kitleden oy alýyorum, ben istediðim gibi davranýrým.' diyerek bir yol çizemezsiniz. Oy aldýðýnýz kiþilerin, oy aldýðýnýz kitlenin, oy aldýðýnýz sosyolojinin taleplerine uygun olarak siyaseti oluþturursunuz. O sebeple siyaset zaten toplumsal talebin siyasi temsile çevrilmesidir. Demokrasi böyle iþler. Dolayýsýyla oradaki toplumsal talep terörle mücadele konusunda hassasiyet, Türkiye'nin demografik güvenliði konusunda hassasiyet ve diðer konularda hassasiyet. Bununla ilgili Sinan Bey'in Cumhurbaþkaný'mýzla görüþmesinde ortaya çýkan tablo nedir? Birincisi terörle mücadeleden herhangi bir taviz verilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel niteliklerinden bir taviz verilmeyecek."

"SURÝYELÝLER CAN GÜVENLÝÐÝ SAÐLANDIKÇA DÖNECEKLER"

Çelik, Suriye ile normalleþme sürecine dair soru üzerine, daha önce istihbarat örgütleri arasýnda baþlayan görüþmelerin bakanlar düzeyinde de yapýldýðýný anýmsattý.

Belli bir aþamadan sonra da devlet baþkanlarý düzeyinde görüþme gerçekleþeceðini aktaran Çelik, "Zaten normalleþmeye baðlý olarak bu insanlarýn can güvenliði saðlandýkça bu insanlar oraya dönecekler. Birincisi Kemal Kýlýçdaroðlu'nun 'Bundan sonra daha çok mülteci gelecek.' demesi yalandýr, doðru bir beyan deðildir. Ýkincisi mülteciler zaten dönüyorlar. Daha fazlasý da dönecek. Yapýlan briket evler bunun için ve Suriye'deki normalleþme süreci zaten bunu teminat altýna alacak bir süreç." ifadesini kullandý.