Kýlýçdaroðlu'ndan canlý yayýnda Özel ve Ýmamoðlu'na yaylým ateþi
ABONE OL

CHP'nin eski genel baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu sessizliðini bozdu, deðiþimcilere yüklendi. ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun "kendisini sýrtýndan hançerlediðini" ima eden Kýlýçdaroðlu, CHP Genel Baþkaný Özgür Özel'in ise 14-28 Mayýs seçimlerinden önce baþka, sonra baþka konuþtuðunu söyledi.

Katýldýðý KRT canlý yayýnda açýklamalarda bulunan Kýlýçdaroðlu, ofis açmasýna yönelik tepkileri ise "Duyduðum en saçma eleþtirilerden biri" sözleriyle yorumladý. Kurultaydan sonra kendisinin bir köþede oturmasýný isteyenlerin olduðunu dile getiren Kýlýçdaroðlu, "Niye oturacaðým? Kemal Kýlýçdaroðlu yeri geldiðinde tartýþmak, yeri geldiðinde önderlik yapmak durumundadýr" dedi.

Kýlýçdaroðlu'nun açýklamalarýnda þu sözler ön plana çýktý:

BANA 'ADAY OL' DEDÝLER: Kamuoyunda vefasýzlýða uðradýðým yönünde bir algý var. Vefa, kader birliði yapmaktýr. Beraber yola çýktýðýnýz arkadaþlar, "Ýlla sen cumhurbaþkaný adayý ol" diyen arkadaþlar sonra tam tersini konuþursa siz ne dersiniz? Cumhurbaþkaný adayý olmak aklýmýn ucundan bile geçmiyordu. Parti böyle karar aldý. Düne kadar bana "Aday ol" diyen siz deðil miydiniz? Bana PM'de, MYK'da "Aday olacaksýn" diyorlardý. Özgür Bey de dâhil, herkes dahil.

ÝMAMOÐLU'NA SERT SÖZLER: Saðduyulu olarak parti içinde oturup tartýþmak varken niçin seçimden sonra birdenbire deðiþim tartýþmasý patlýyor? Ben hançerlendim diye boþuna demedim. Partide en büyük deðiþimi yapan benim. Toplumun her kesimiyle baðlantý kurduk. Sivas'ýn ötesine geçtik.

YETER ARTIK: Kýlýçdaroðlu seçim sürecinde tek baþýna mücadele etti. Beni eleþtirenlere söylüyorum. Siz neredeydiniz? Yüzde 48 oy aldýk. Ýnsaf denen bir þey var. Hep içimize attýk. Yeter artýk.

Yeniden genel baþkan adayý olacak mý? Kýlýçdaroðlu canlý yayýnda açýkladý