Kýlýçdaroðlu'nun grup toplantýsýndaki piþkinliði ''pes'' dedirtti!
ABONE OL

CHP ve Halk TV arasýnda yaþanan kriz gündemdeki yerini korurken, Kýlýçdaroðlu dün grup toplantýsýndaki açýklamalarý ile bir kez daha hayrete düþürdü. Ekrem Ýmamoðlu ve deðiþim hareketini öven yayýnlarý sebebiyle kýsa süre önce Halk TV ile olan tüm sözleþmeleri fesheden Kýlýçdaroðlu, diðer fondaþ kanallara da parmak salladý. Kýlýçdaroðlu'nun muhalif medyayý dizayn etme çabalarý büyük tepki çekerken, grup toplantýsýnda verilen mesajlar, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turþusu, piþkinliðin bu kadarý da olmaz" yorumlarýný beraberinde getirdi.

ELEÞTÝRÝLERÝNDE KENDÝNÝ TARÝF ETTÝ

Kürsüde yaptýðý konuþmada 24 Temmuz Gazeteciler ve Basýn Bayramý'na atýfta bulunan Kýlýçdaroðlu, elebaþý Abdullah Öcalan'a övgüler yaðdýrdýðý için tutuklanan gazeteci Merdan Yanardað'ý savunarak sözlerine baþladý. "Medya üzerindeki baskýlarý görüyoruz, bunlarý yaþýyoruz" diyerek þaþkýnlýk yaratan Kýlýçdaroðlu, "Doðru haberlerin engellendiðini de biliyoruz" demekten de geri durmadý. Halk TV'ye uygulanan maddi ve siyasi baský sürecinde kamuoyuna basýn özgürlüðü mesajlarý veren Kýlýçdaroðlu'nun sözleri, sosyal medyada da büyük ses getirdi.

CHP'DEKÝ KRÝZÝ HALI ALTINA SÜPÜRDÜ

Öte yandan toplantýdaki konuþmasýnda parti içi krize iliþkin tek kelime etmeyen Kýlýçdaroðlu, çalkantýlý süreci adeta görmezden geldi. Kýlýçdaroðlu'nun, "Hep parti içi sorunlarla gündeme geliyoruz. Kamuoyu önünde yalnýzca ülke sorunlarýna odaklanalým" ifadeleriyle yeni bir strateji benimsediði öðrenildi.

CHP'DE YENÝ SKANDAL

Para karþýlýðý haber ve yayýn yaptýrdýklarýný kabul eden CHP'li Eren Erdem þunlarý söyledi: Bu Ýsveç'te normal deðil ama Türkiye'de normal. Baþka kanallarla yaptýðýmýz anlaþmalarda var. Bu kanallarýn ismini vermem doðru olmaz. Özel bir konu bu. Onlarla aramýzda devam eden bir süreç var o yüzden isimlerini paylaþmam.