KKTC Cumhurbaþkaný Tatar, Aliyev'le görüþtü
ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, Tatar görüþmede, Aliyev'i, Azerbaycan'da düzenlenen parlamento seçimlerinde lideri olduðu Yeni Azerbaycan Partisinin (YAP) zaferi dolayýsýyla tebrik etti.

Seçimlerin özgür ve demokratik bir ortamda yapýldýðýný ve Azerbaycan halkýnýn iradesini ortaya koyduðunu belirten Tatar, yeni parlamento ile Azerbaycan-KKTC Dostluk Grubu kapsamýnda iþbirliðinin baþarýyla sürdürüleceðinden emin olduðunu vurguladý.

Türk Devletleri Teþkilatýnýn (TDT) Þuþa'da düzenlenen zirvesine KKTC'nin davet edilmesinden duyduðu memnuniyeti hatýrlatan Tatar, KKTC'nin TDT ile iliþkilerinin geliþtirilmesine verdiði destek ve davetten dolayý Aliyev'e teþekkür etti.

Aliyev de tebrikler için Tatar'a teþekkür etti, KKTC'nin TDT kapsamýndaki iliþkilerinin geliþmesine destek vereceðini ifade etti.

Azerbaycanlý seçmenler, 1 Eylül'de Milli Meclis üyelerini belirlemek için dün 7'nci kez sandýk baþýna gitmiþti. 125 sandalyelik Meclis için 990 aday yarýþmýþtý.

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Cumhurbaþkaný Aliyev'in baþkaný olduðu YAP, 68 sandalye ile parlamentoda en fazla sandalyeye sahip olmuþtu.