KKTC Cumhurbaþkaný Tatar: Engellemelere raðmen Türkiye'nin desteðiyle bir projeye imza attýk
ABONE OL

Lefkoþa Çevre Yolu Temel Atma Töreni ve bir dizi resmi ziyaret nedeniyle Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bulunan Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar tarafýndan kabul edildi.

KKTC Cumhurbaþkanlýðý Þeref Salonu'nda gerçekleþtirilen kabulde Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu'na, Türkiye'nin Lefkoþa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim ve Ulaþtýrma Bakan Yardýmcýsý Ömer Fatih Sayan ile diðer yetkililer eþlik etti.

Hediye teatisinin ardýndan konuþma yapan KKTC Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Kýbrýs'ta iki toplum ve iki devlet olduðu gerçeðinin uluslararasý kamuoyu tarafýndan artýk kabul edildiðini belirterek ülkesine uygulanan ambargo ve engellemelere raðmen Türkiye Cumhuriyeti'nin desteðiyle bir projeye imza attýklarýný bildirdi.

Lefkoþa Çevre Yolu Projesi için Bakan Uraloðlu ve Türkiye'ye teþekkür eden Tatar, "Hedefimiz ana vatan, yavru vatan ve Mavi Vatan olarak geleceðe emin adýmlarla yürümektir. Türk dünyasýnýn burada bir incisi olarak vatandaþýmýzýn refahý için çalýþýyoruz." diye konuþtu.

Tatar, Bakan Uraloðlu ve heyetini ülkesinde görmekten duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Uraloðlu da KKTC'ye her zaman destek verdiklerini ifade ederek KKTC'nin neye ihtiyacý varsa, kendilerine ne görev düþüyorsa bunlara hazýr olduklarýný belirtti.

Lefkoþa Çevre Yolu Projesi ile vatandaþa biraz daha dokunmayý amaçladýklarýný vurgulayan Uraloðlu, KKTC'ye ulaþtýrma alanýnda yatýrýmlarýn devam edeceðini söyleyerek þunlarý kaydetti:

"Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti'nde güzel iþler yapacaðýz. Mavi Vatan noktasýnda da bu çok kýymetli. Gemi trafik yönetim hizmetleriyle ilgili bir çalýþmamýz var onu da hayata geçirdiðimizde inþallah Doðu Akdeniz'de KKTC'nin zaten güçlü olan stratejik konumunu biraz daha güçlendireceðiz."