Kritik konular masada! Alýnan kararlarý Baþkan Erdoðan duyuracak
ABONE OL

Kabine, Baþkan Recep Tayyip Erdoðan liderliðinde toplanýyor.

Baþkan Erdoðan'ýn Katar ziyareti nedeniyle ertelenen Kabine Toplantýsý, bugün yapýlacak.

Kritik toplantýda; asgari ücret, fahiþ fiyatlar, diplomatik temaslar ve salgýnda son durumun ele alýnmasý bekleniyor.

DÝPLOMATÝK TEMASLAR

Toplantýda, Türkiye'nin son bir ay içerisindeki diplomatik temaslarýnýn ele alýnmasý bekleniyor. Birleþik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan Türkiye'ye gelmiþti. Bu kritik temasýn ardýndan Baþkan Erdoðan, Katar'a önemli bir ziyaret gerçekleþtirmiþti. Körfez ülkeleri ile karþýlýklý temaslar ve sonuçlarý da görüþülecek.

KORONAVÝRÜS SALGINI VE AÞILAMADA SON DURUM

Masadaki bir diðer önemli konu ise koronavirüs salgýnýnda gelinen son durum... Vaka sayýalrýnýn düþürülmesi için atýlabilecek adýmlar ve aþýlamada gelinen son durum deðerlendirilecek. Toplantýnýn ardýndan Baþkan Erdoðan, alýnan kararlarý millete sesleniþ konuþmasýnda duyuracak.

ASGARÝ ÜCRET

Asgari Ücret Komisyonu görüþmeleri Aralýk ayýnda baþladý. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda ikinci toplantý ise dün gerçekleþti. Kabine toplantýsýnda bu konu da ele alýnacak. Asgari ücret için 3 bin 500 liradan 4 bin 500 liraya kadar pek çok rakam konuþuluyor.

BAÞKAN ERDOÐAN ASGARÝ ÜCRET ÝLE ÝLGÝLÝ NE DEMÝÞTÝ?

Baþkan Erdoðan, Katar'a hareket etmeden önce Atatürk Havalimaný'nda basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, asgari ücret ile ilgili þu ifadeleri kullanmýþtý:

"Biz kesinlikle bu noktada iþçimizi zora sokmayacaðýz. Asgari ücret noktasýnda da inþallah en uygununu, en ideal olanýný gerek brüt gerek net, masaya yatýrarak nihai kararýmýzý vereceðiz. Bu nihai kararla birlikte de temenni ediyorum ki sadece iþçi kesiminin buradaki memnuniyeti deðil, iþ verenin de bu alýnan kararla memnun olmasý lazým.

Çünkü hep söylüyoruz ya yatýrým, istihdam, üretim, ihracat, büyüme... Þimdi bizim burada hem iþçinin emeðine, iþ verenin de bu noktadaki yatýrým gücüne ihtiyacýmýz var. Bu iki gücün ayakta durmasý bizim için büyük önem arz ediyor. Ýnþallah sadece bu dönemde alýnacak karar deðil, bir de önümüzdeki yýl seçim öncesi alýnacak olan karar da var. Bütün bunlarý düþünerek bir karar vereceðiz. Bu kararla beraber yolumuza devam edeceðiz" diye konuþtu.

STOKÇULARA MÜDAHALE EDÝLECEK MÝ?

Kabine toplantýsýnda Ticaret Bakanlýðý'nýn stokçulukla mücadele kapsamýnda yaptýðý çalýþma görüþülecek. Herhangi bir yasal düzenleme yapýlýp yapýlmayacaðý da görüþmelerde ele alýnacak. Toplantýda bütün detaylar masaya yatýrýlacak.