Kritik MGK'dan terörle mücadele vurgusu: Herhangi bir oldubittiye müsaade edilmeyecek
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan baþkanlýðýnda, Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde yapýlan MGK toplantýsýnýn ardýndan bildiri yayýmlandý.

Bildiride, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAÞ terör örgütleri baþta olmak üzere ülkenin milli birlik ve beraberlik ile bekasýna yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karþý yurt içinde ve yurt dýþýnda azim, kararlýlýk ve baþarýyla gerçekleþtirilen operasyonlar ile son dönemde meydana gelen uluslararasý geliþmeler hakkýnda kurula bilgi sunulduðu belirtildi.

Suriye topraklarýnda yuvalanan terör örgütlerinin etkisiz kýlýnmasýna yönelik faaliyetlerin aralýksýz þekilde sürdürüleceði ve milli güvenliðe halel getirebilecek herhangi bir plana veya oldubitti giriþimine müsaade edilmeyeceði vurgulanan bildiride, ülkedeki ihtilafýn, bölge ile Suriye halkýnýn menfaati ve beklentileri istikametinde çözüme kavuþturulmasýna yönelik gayretlerin artýrýlacaðý ifade edildi.

Komþu Irak ile baþta PKK/KCK-PYD/YPG olmak üzere ülkeler için müþterek tehdit oluþturan terör örgütleriyle mücadelede iþbirliðini ilerletme konusundaki kararlýlýðýn teyit edildiði belirtilen bildiride, kardeþ Irak halkýnýn güvenliðine, huzuruna ve refahýna atfedilen önemin altý çizildi.

- LÜBNAN'A DESTEK

Filistin halkýnýn bir yýldýr tüm dünyanýn gözleri önünde maruz kaldýðý soykýrýmýn durdurulmasý ve Filistin'de kalýcý ateþkes ve barýþýn gecikmeksizin saðlanmasý yönündeki Türkiye'nin kararlý çabalarýnýn yaný sýra uluslararasý gayretlerin de artýrýlarak sürdürülmesi gerektiði ifadesine yer verilen bildiride, þunlar kaydedildi:

"Ýsrail'in çatýþmalarý Orta Doðu'ya yayma hedefiyle Filistin topraklarýnýn ötesine yönlendirdiði saldýrýlarýn engellenmesi hususunda, baþta Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere mesuliyet mevkisinde bulunan aktörlere bir an evvel harekete geçme çaðrýsýnda bulunulmuþtur. Ýsrail'in insanlýk dýþý saldýrýlarý karþýsýnda, Türkiye'nin milleti ve devleti ile kardeþ Lübnan halkýnýn ve hükümetinin yanýnda olacaðý teyit edilmiþtir. Birleþmiþ Milletler Genel Sekreteri'ni istenmeyen kiþi ilan ederek ülkeye giriþini yasaklamasý, Ýsrail'in hukuk tanýmazlýðýnýn son örneði olarak kýnanmýþtýr."

Bildiride, Türkiye'nin, Akdeniz ve Ege Denizi'nde kalýcý istikrar ve huzurun tesisi marifetiyle iþbirliði zeminleri geliþtirilmesine yönelik samimi yaklaþým ve gayretlerinin suistimaline izin vermeyeceði kaydedilerek, aklýselimle hareket edilmesinin en doðru tercih olduðu vurgulandý.

  • cumhurbaþkaný erdoðan
  • baþkan erdoðan