Meclis Baþkaný Kurtulmuþ'tan Filistin Devlet Baþkaný Abbas'a TBMM daveti
ABONE OL

Adalet Komisyonu Baþkaný Cüneyt Yüksel, TBMM'nde basýn toplantýsý düzenledi. Konuþmasýnda Uluslararasý Adalet Divaný danýþma kurulunun Ýsrail'in Filistin topraklarýnda iþgalci konumda olduðuna iliþkin kararýný hatýrlatan Yüksel, divandan, 3. devletlerin Ýsrail'in iþgal ettiði Filistin topraklarýndaki hukuka aykýrý varlýðýndan kaynaklanan durumu yasal olarak kabul etmeme ve Ýsrail'in bu durumunu sürdürmesine destek vermeme yükümlülüðü altýnda olduðunu dair görüþün çýktýðýný belirtti.

"ÝSRAÝL KASTEN SOYKIRIM ÝÞLEMEKTE"

Yüksel konuþmasýnýn devamýnda "Divan, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi'nin Ýsrail'in hukuka aykýrý iþgalini derhal sonlandýrmasý için yöntemleri ve adýmlarý deðerlendirmesi gerektiðini ifade etmiþtir. BM'nin en yüksek ve tarafsýz yargýcý olan seçkin yargýçlardan müteþekkil Uluslararasý Adalet Divaný'nýn vermiþ olduðu tedbirler ve danýþma görüþü ile açýkça tespit edilmiþtir ki, Ýsrail Devleti ve yöneticileri kasten soykýrým, insanlýða karþý suçlar ve savaþ suçlarýný iþlemektedir" ifadelerine yer verdi.

MECLÝS BAÞKANI KURTULMUÞ'TAN ABBAS'A DAVET

Uluslararasý camiada Filistin'e yönelik desteðin kitleler nezdinde hýzla yükseldiðinin görüldüðünü ifade eden Yüksel, "Meclis Baþkanýmýz Numan Kurtulmuþ, Filistin Devlet Baþkaný Sayýn Mahmud Abbas'ýn, milli iradenin tecelli olan TBMM'de, Filistin halkýnýn hak ve adalet mücadelesini tüm dünyaya güçlü þekilde duyurmak üzere hitapta bulunmasý için bir mektup yazarak ülkemize davet etmiþtir. Uluslararasý mahkemelerde devam eden mücadelelerin sonuç vermeye baþladýðýný da düþünüyoruz. Filistin ile dayanýþmamýzý her alanda arttýrarak devam ettireceðimizin sözünü burada bir kez daha veriyoruz" dedi.

Basýn mensuplarýnýn Filistin Devlet Baþkaný Abbas'ýn davet sürecinin takibinin kimin kontrolünde olduðu sorusu üzerine Yüksel, "Meclis Baþkanlýðý ve Ýçiþleri Bakanlýðý kontrolünde" diye konuþtu.