Lueth: Türkiye'nin gücü takdire þayan
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Baþdanýþmaný Yalçýn Topçu, Cumhurbaþkanlýðý ofisinde Güney Sudan Cumhuriyeti Bilgi, Ýletiþim Teknolojileri ve Posta Hizmetleri Bakanýnýn yer aldýðý heyeti kabul etti.

Cumhurbaþkaný Baþdanýþmaný Yalçýn Topçu, Güney Sudan Cumhuriyeti Bilgi, Ýletiþim Teknolojileri ve Posta Hizmetleri Bakaný Michael Makuei Lueth, Müsteþarý Yath Awan Yatý, Güney Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Thiep ve beraberlerindeki heyeti Cumhurbaþkanlýðýndaki ofisinde kabul etti.

Türkiye ve Güney Sudan'ýn, ortak çýkarlarý temelinde ve kazan kazan esasýnda hýzlý kalkýnma stratejileriyle iliþkilerini her geçen gün daha da güçlendiðini dile getiren Topçu, "Ekselanslarýnýn ve deðerli heyetinin ülkemize yapmýþ olduklarý bu kýymetli çalýþma ziyaretleri her iki dost ülkenin var olan iyi iliþkilerine çok kýymetli katkýlar saðlayacaktýr. Zatýâlilerine ve deðerli heyetine nazik ziyaretleri için teþekkür ediyorum. Bana ilettiðiniz taleplerinizle ilgilenip sayýn büyükelçinize bilgi vereceðim" ifadeleri kullandý.

Güney Sudan Cumhuriyeti Bilgi, Ýletiþim Teknolojileri ve Posta Hizmetleri Bakaný Sayýn Michael Makuei Lueth ise "Kabulünüz için çok teþekkür ediyorum, Türkiye'nin gücü, Türk halkýnýn samimiyeti ve Cumhurbaþkaný Sayýn Erdoðan'ýn liderliði etkili ve takdire þayan. Güney Sudan, dünyanýn en genç ülkesiyle bu genç ülkeyi dostumuz Türkiye'nin katkýlarý saðlýklý bir þekilde büyüteceðiz. Türkiye Cumhurbaþkaný Sayýn Erdoðan'a ve Türk halkýna minnettarýz. Yaþar Güler Bakaný Güney Sudan'da misafir etmek istiyoruz" açýklamasýnda bulundu.

Görüþme Topçu tarafýndan Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn adýný taþýyan kravat ve kalem hediyesi takdimi ve hatýra resmi çekilmesinin ardýndan sona erdi.

  • Güney Sudan
  • Türkiye
  • Cumhurbaþkaný Erdoðan