Meclis 15 Temmuz Bayramı’ndan sonra 1 Ekim’e kadar tatil
ABONE OL

Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yemin töreninin birinci kısmına katılacağını, TBMM’de Pazartesi günü yemin edeceğini belirtti. Elitaş, böylece 16 Nisan’daki anayasa değişikliğinin gerçekleşeceğini, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçeceğini vurguladı. 

BAŞKAN 13 TEMMUZ’DA 

Elitaş, 7 Temmuz’dan itibaren TBMM Başkanlığı adaylık başvurularının başlayacağını ve 11 Temmuz saat 24.00’de sona ereceğini, 12 ya da 13 Temmuz’da Meclis Başkanı’nın seçilmiş olacağını bildirdi. Elitaş, Meclis Başkanı seçiminden sonra Başkanlık Divanı sayısının belirleneceğini, partilerin de divan üyelerini bildireceğini, daha sonra okunup oylanacağını anlattı. 

DEMOKRASİ BAYRAMI 

Yeni seçilecek TBMM Başkanı’nın “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla düzenlenecek programı yapacağını vurgulayan Elitaş, geçen seneki programın bu yıl da uygulanabileceğini belirtti. Elitaş, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde TBMM’nin 1 Ekim’e kadar ara vereceğini açıkladı. Komisyonların üye sayısının da henüz belli olmadığına işaret eden Elitaş, siyasi partilerle anlaşmaları halinde komisyonların üye seçiminin 1 Ekim’e kalabileceğini vurguladı.