TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Rusya Devlet Dumasý Baþkaný ile görüþtü
ABONE OL

Görüþmede Volodin, TBMM Baþkaný Kurtulmuþ'u, 28-29 Kasým'da Rusya'da gerçekleþtirilecek "Terörle Mücadele ve Bölgesel Baðlantýlýlýk Konferansý"na davet etti.

Davet için teþekkür eden TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, eylül ayýnda beraberindeki parlamento heyetiyle birlikte Moskova'ya resmi ziyarette bulunacaklarýný belirtti. Kurtulmuþ, bu ziyarette konferans hazýrlýklarý da dahil olmak üzere ikili konularýn geniþ biçimde ele alýnacaðýný dile getirdi.

Terörün ortak bir tehdit olduðunu ve birçok ülkenin terör tehlikesi altýnda olduðunu vurgulayan Kurtulmuþ, bazý büyük güçlerin terör örgütlerini vekalet savaþlarýnýn aracý olarak kullandýðýný ifade etti.

ÝSRAÝL'ÝN KATLÝAMLARI

Ýsrail'in bir yýla yakýndýr Gazze'de saldýrýlar gerçekleþtirdiðine iþaret eden Kurtulmuþ, bu saldýrýlarý esefle kýnadýklarýný bildirdi.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, Ýsrail'in hukuk tanýmaz bir þekilde Ýran'ýn baþkenti Tahran'da Hamas Siyasi Büro Baþkaný Ýsmail Heniyye'ye karþý düzenlediði suikastýn ise devlet terörünün açýk bir örneði olduðunun altýný çizdi.