Meclis haftaya yoðun baþlýyor! Ýþte gündemdeki konular
ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi önemli yasal düzenlemeler için mesai yapacaðý bir haftaya giriyor. Meclis Genel Kurulu'nda, Sanayi Komisyonu'nda kabul edilen enerji teklifi ele alýnacak. Teklife göre, denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecek. Ýçme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kýyý Kanunu kapsamýndaki sahil þeritleri ise kapsam dýþý tutulacak.

HEM YERLÝ HEM ÝTHAL DOÐALGAZ DÜNYA PÝYASALARINA PAZARLANABÝLECEK

Sývýlaþtýrýlmýþ doðalgaz ihracatýnýn yasal altyapýsý bu teklifle oluþturuluyor. Hem yerli hem ithal doðalgaz, LNG tesisleriyle dünya piyasalarýna pazarlanabilecek.

ÖNE ÇIKAN BAÞLIKLARDAN BÝRÝ ÖZEL BÝR TAZMÝNAT KOMÝSYONU

Meclis'e bu hafta 8'inci yargý paketinin sunulmasý bekleniyor. 70 maddelik teklifte öne çýkan baþlýklardan biri özel bir Tazminat Komisyonu kurulmasý. Makul sürede yargýlanma hakkýnýn ihlaline yönelik baþvurular bu komisyona yapýlacak. Haksýz tutuklamalardan kaynaklý maddi-manevi hak kayýplarýna iliþkin tazminat baþvurularýnda Komisyon 3 ay içinde karar verecek. Böylelikle, Anayasa Mahkemesi'nin geri gönderdiði 70 bin dava dosyasý hýzla çözüme kavuþturulacak. Yargý paketiyle, kanun yollarýna baþvuru süreleri uzatýlacak. Ýtiraz, istinaf ve temyize baþvurular 7 günden 2 haftaya çýkarýlacak. Ayrýca, denetimli serbestlik hükümlerinde deðiþiklik yapýlmasý da gündeme gelebilecek.

  • enerji düzenlemeleri
  • sývýlaþtýrýlmýþ doðalgaz
  • yenilenebilir enerji
  • yargý paketi
  • Meclis
  • ihracat