MHP'li Yalçýn: Genel Baþkanýmýzýn hamlesi; taviz, yumuþama ve normalleþme adýmý deðildir
ABONE OL

MHP'li Semih Yalçýn, yaptýðý yazýlý açýklamada, Türkiye'nin zengin bir emperyal kültür mirasýnýn üzerinde oturduðunu ve MHP'nin birleþtirici bir parti olma sorumluluðunu yerine getirdiðini belirtti. Yalçýn, "Genel Baþkanýmýz Sayýn Devlet Bahçeli'nin son günlerde bazý siyasi partilerin temsilcilerine karþý sergilediði yapýcý tavýr, dýþarýda büyüklüðünü daima hissettiren ülkemizin içeride de bir birlik bütünlük resmi vermesi konusunda duyduðu haklý zaruretin bir neticesidir. Sayýn Devlet Bahçeli'nin uzattýðý el; bin yýllýk kardeþlik hukukunu, bir arada yaþama azmini sürdürme arzusunun izharýdýr. Sayýn Genel Baþkanýmýzýn uzattýðý el; yaþadýðýmýz coðrafyada milli egemenliðin sahibini bilenlere, bilmeyenlere, inkar edenlere anýmsatmaktadýr. Sayýn Genel Baþkanýmýzýn hamlesi; bir taviz, yumuþama, normalleþme adýmý deðil; bilakis normalin maliklerinin, mekanýn sahiplerinin hatýrlatýlmasýdýr. Ülkemizin zor bir dönemden, bölgenin ve dünyanýn da ateþ çemberinden geçtiði bir iklimde, kavganýn ve siyasi mücadelenin kurallarýnýn milli çýkarlar doðrultusunda þekillenmesi elzemdir. Devlet aklý bunu gerektirmektedir. MHP Lideri Sayýn Devlet Bahçeli de bu gerçeði dikkate almýþtýr. Bu adým; aciz veya zaaf iþareti deðil, aksine devletin büyüklüðünün ve celadetinin göstergesi, MHP'nin de kendine olan güveninin niþanesidir. Dem, DEM'lenme ve iktidar hayalleri kurma demi deðildir. Devir; ayrýþma, kamplaþma, kutuplaþma devri deðildir" ifadelerini kullandý.

'BARIÞIN HAKÝM KILINMASI ÝÇÝN TEK UMUT TÜRKÝYE'DE'

Ýsrail'in Orta Doðu'daki faaliyetlerinin Türkiye'nin güvenliðini ve çýkarlarýný tehdit ettiðini kaydeden Yalçýn, Türkiye'nin diplomatik, siyasi ve askeri adýmlar atarak caydýrýcýlýðýný ortaya koymasý gerektiðini vurgulayarak, þöyle dedi:

"Türkiye'nin engellemesiyle Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütüne koridor açamayan ABD'nin; bu kez Suriye'nin güneyinde Golan, Þam ve Deyrizor üzerinden Irak'a uzanan Davut Koridoru'nun taþlarýný döþemek için Ýsrail'e harekat izni verdiði açýktýr. Ýsrail uçaklarýndan Suriye'nin güneyindeki stratejik noktalara ve bölge kentlerine atýlan bombalarýn izi sürülerek bu kanlý koridorun tespit edilmesi mümkündür. Ötesi, Ýran sýnýrýdýr. Böylece ABD, Koalisyon güçleri ve Ýsrail'in; ileride Ýran'a YPG'li teröristlerle birlikte kara harekatý da düzenlemesi mümkün olacaktýr. Ýsrail gaddarlýðýnýn, Lübnan'a yönelik orantýsýz ve fütursuz saldýrýlarýnýn amacý da emperyalizme bu yeni terör güzergahýný açmaktýr. Rusya; Ukrayna ile meþgul edilmiþ, Ýran da baský altýna alýnmýþtýr. Bölgede kalýcý istikrar ve barýþýn hakim kýlýnmasý için tek umut, Türkiye'dedir."

'BÝR VE BÝRLÝKTE HÝLALE DOÐRU TÜRKÝYE TOPLANTILARI YAPILACAK'

Yalçýn, Ýsrail'in Arz-ý Mevud planlarýnýn hedefinde Türkiye'nin bulunduðunu aktararak, þunlarý kaydetti:

"Muhalefet ise; Türkiye'nin etrafý yangýn yerine dönmüþken, yýðýnla bölgesel açmaz ve küresel sorun çözüm beklerken, anlý þanlý uluslararasý kuruluþlar en etkisiz dönemindeyken, evrensel insani deðerler can çekiþirken; daha dün seçimlerini yapýp bitirmiþ Türkiye'de erkenden erken seçim derdine düþmüþtür. Bu durumda, ister istemez akla Orhan Veli'nin þu ünlü þiiri gelmektedir. 'Ne atom bombasý, Ne Londra Konferansý, Bir elinde cýmbýz, Bir elinde ayna, Umurunda mý dünya.' Baþýný CHP'nin çektiði muhalefeti, bu þiir pek güzel özetlemektedir. Dile getirdiðimiz bütün bu hususlarý ayrýntýlý olarak konuþmak ve partimizin politikalarýný milletimize yakýndan anlatmak üzere, Genel Baþkanýmýz Sayýn Devlet Bahçeli'nin talimatlarý doðrultusunda, önümüzdeki dönem için yeni bir bölgesel toplantý trafiði tertiplenmiþtir. 'Bir ve Birlikte Hilale Doðru Türkiye Toplantýlarý' sloganý altýnda Türkiye toplantýlarýn ilki, 29 Ekim 2024 tarihinde Erzurum'da gerçekleþtirilecektir. Toplamda 27 bölge toplantýsý gerçekleþtirilmiþ olacaktýr. Katýlýmýn istenilen seviyede olabilmesi ve ulaþýmýn kolay olmasý bakýmýndan toplantýlar üçer il halinde düzenlenecektir. Bölgesel toplantýlar için üçer ilin belirlenmesinde, partimizin ambleminde yer alan üç hilalden ilham alýnmýþtýr. Türkiye toplantýlarýnda dava arkadaþlarýmýzla ve vatandaþlarýmýzla, açýklamamýzýn baþýndan itibaren bölgesel ve küresel konularda verdiðimiz konu baþlýklarýnda fikir alýþveriþinde bulunulacaktýr."

MHP Lideri Bahçeli: DEM'e uzattýðým el, 'Gelin Türkiye partisi olun' teklifidir

DEM Parti ile tokalaþma açýklamasý

CHP ve DEM üç maymunu oynuyor