MHP Lideri Bahçeli: Cumhurbaþkanýmýzýn sonuna kadar yanýndayýz
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocaklarý Baþkaný Sinan Ateþ'in öldürülmesine iliþkin, 1 Temmuz'daki duruþmada MHP'nin hazýr bulunacaðýný bildirdi.

Bahçeli, yaptýðý yazýlý açýklamada, 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardýndan siyasi partiler arasýnda normalleþme ve yumuþama arayýþlarýnýn temel alýnarak çok bilinmeyenli yeni bir denklemin kurulmak istendiðinin gözlemlendiðini belirtti.

Her þeyin milletin huzurunda gerçekleþtiðini kaydeden Bahçeli, "MHP, iyi niyetli, yapýcý, yol açýcý, millet ve ülke lehine olduktan sonra söz konusu munzam ve muhassýl diyaloglarý kuþkusuz makul ve mantýklý deðerlendirmekten en ufak rahatsýzlýk duymayacaktýr. Kutuplaþmanýn ve kavgaya tutuþmanýn sonu ve sonucu asla yoktur. Kucaklaþmak, konuþmak, milletimizin talep ve sorunlarýna müþterek akýlla çözüm aramak, bunu da baþarmak siyasi partilerin asýl ve öncelikli görevidir." ifadelerini kullandý.

Bahçeli, buna diyecek veya itiraz edecek hal ve heveslerinin hiç olmayacaðýný belirterek, þunlarý kaydetti:

"Ancak sýcak gündemin üst sýralarýna yerleþen temas ve görüþme trafiðinin, MHP'yi hedef alan karalama kampanyasýna dönüþtüðü de her türlü izahtan varestedir. Dikkat, temkin ve titizlikle takip ettiðimiz nevzuhur geliþmelerin, esrar perdesi aralandýðýnda baþka hesaplarýn, alttan alta körüklenen farklý beklentilerin varlýðý müþahede ve mütalaa edilmektedir. Özellikle MHP'nin normalleþme ve yumuþama ortamýna þaþý baktýðý, þüpheyle yaklaþtýðý, hatta zarar verdiði televizyon ekranlarýndan, sosyal medya platformlarýndan ve gazete sayfalarýndan devamlý surette ileri sürülmektedir.

Ýddianamesi hazýrlanan bir cinayet davasý üzerinden de milliyetçi-ülkücü harekete yönelik itibar suikastýnýn yaygýnlaþmasý, bu suikasta refakat eden kimi isimlerin sürekli parlatýlmasý, dahasý kapý kapý gezdirilmesi, ekran ekran dolaþtýrýlmasý, bir hak ve hukuk arayýþýndan öte iç huzur ve barýþ ortamýný zehirlemeye tam teþebbüstür. MHP mezkur davanýn 1 Temmuz 2024 tarihinde yapýlacak duruþmasýnda mutlaka hazýr bulunacak, karanlýk oyunlarla ve bu oyunlarýn figüranlarýyla Türk yargýsýnýn huzurunda hesaplaþacaktýr. Yurt içi ve yurt dýþý menþeli çýkar odaklarýnýn, yýkým ortaklarýnýn, siyasi istikrar muhalifi çevrelerin, bilhassa da Cumhur Ýttifaký muarýzlarýnýn, partimizi töhmet altýnda býrakmak, bir yol ayrýmýnýn inþasýný saðlamak maksadýyla kesintisiz faaliyet içinde olduklarý meydandadýr."

"CUMHUR ÝTTÝFAKI'NI YARI YOLDA BIRAKMAMIZ MÜMKÜN DEÐÝL"

Sevdalarýnýn Türkiye, mensubiyet onurlarýnýn da büyük Türk milleti olduðunu kaydeden Bahçeli, þöyle devam etti:

"Bu kapsamda sipariþi yapýlan normalleþme ve yumuþama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde þayet MHP bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, bu konuda da geniþ bir ittifak husule gelmiþse, bize düþen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uðruna her türlü fedakarlýðý göze almak, gereðini ise gönül huzuruyla yapmaktýr.

AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlý suyu bulandýrmasýný da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasýnda geniþ tabanlý bir ittifakýn vücuda gelmesi, buna da altýlý masanýn diðer unsurlarýnýn desteði MHP'nin samimi dileði ve temennisidir. Buna raðmen Cumhur Ýttifaký'na baðlýlýðýmýz kararlýlýkla devam edecek, TBMM'de kanun tekliflerine verilen desteðimiz aynen sürecektir."

Devlet Bahçeli, Cumhur Ýttifaký'ndan taviz, geri dönüþ, yarý yolda býrakma, ilkelerinden ve hedeflerinden cayma göstermelerinin mümkün olmadýðýný vurgulayarak, "Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan'ýn da þartlar ne olursa sonuna kadar yanýnda ve arkasýnda olacaðýmýzý, kesinlikle yalýnýz býrakmayacaðýmýzý herkes çok iyi bilmelidir. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn yaptýðý görüþmeleri, kurduðu iliþki aðlarýný, icra ettiði ikili temaslarý saygýyla karþýlýyor, zatý devletlerini daha da rahatlatmak için bir kez daha feragatle hareket edip karþýlýksýz inisiyatif alýyor ve bu tercihimizi aziz milletimizle paylaþýyoruz." ifadelerini kullandý.