MHP Genel Baþkaný Bahçeli: Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur, asla da olmayacaktýr
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, Cumhuriyet'in 101. yýl dönümü dolayýsýyla kutlama mesajý yayýmladý.

Bahçeli, mesajýnda þunlarý kaydetti;

Türkiye Cumhuriyeti bir asrý geride býrakarak, yeni yüzyýlýn ilk yýldönümüne güçlü bir vizyon eþliðinde, milli birlik ve dayanýþma hissiyatýnýn güvencesi altýnda, ayný zamanda kuruluþ felsefesinin baðlayýcýlýðý temelinde giriþ yapmýþtýr.

Devir Türk Devri, zaman Türkiye Yüzyýlý zamanýdýr. Fikri hür, vicdaný hür, irfaný hür nesiller Cumhuriyet meþalesinin altýnda hem aydýnlanýrken hem de geleceðin parlak sayfalarýný aralamaktadýr. Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin aziz ve tarihi varlýðýnýn kesintisiz devam edegelen hürriyet ve istiklal davasýyla eklemlenmesinin mümtaz bir eseri, milli kahramanlýk ve kader ortaklýðýnýn marifetiyle husule gelen muazzez bir egemenlik beratýdýr.

"TÜRK TARÝHÝNDE YEPYENÝ BÝR DÖNEM BAÞLAMIÞTIR"

Bütün müdafaa imkanlarýndan mahrumiyet çekilen bir dönemde, hiçbir yokluða ve yýlgýnlýða boyun eðmeyen milletimiz diþiyle týrnaðýyla, imanýyla iradesiyle, canýyla kanýyla vatana yýðýlan akur düþmaný önüne kattýðý gibi kovalamayý, bunun ardýndan da hâkimiyetine dayanan yeni Türk devletini kurmayý baþarmýþtýr. Cumhur, demokrasi sistemi ile devlet þekli demek olan Cumhuriyetle ayrýlmamak üzere kavuþmuþtur. Böylelikle birbirini tamamlayan mütareke ve iþgal dönemleri kapanmýþ, Türk tarihinde yepyeni bir dönem baþlamýþtýr.

Aziz Atatürk'ün veciz sözlerle açýkladýðý üzere, Türkiye Cumhuriyeti, cihanda iþgal ettiði mevkie layýk olduðunu eserleriyle ispat etmek için ebediyet güzergahýnda harekete geçmiþtir. Evvelemirde Allah'ýn inayetine, hemen ardýndan milletimizin azim ve kararlýlýðýna istinat eden Milli Mücadele kahramanlarý bir yanda zaferlerin düðümünü çözerken, diðer yanda Cumhuriyet'in fazilet ve fikrini duru vicdanlarýnda cem ederek yepyeni bir çýðýrýn açýlýþýný bilek ve inanç kudretiyle hayata geçirmiþlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti, soylu bir milletin "varým ve payidarým" mesajýnýn þehit kanlarýyla ibra ve izharýdýr. Türkiye Cumhuriyeti, tarihteki Türk devletler zincirine eklenen halka, geçmiþle geleceði birleþtiren köprü, egemenlikle milleti tekleþtiren son söz, ebedi karar ve irade kuvvesidir. Kurtuluþ yýllarýnýn emsalsiz feragat ve fedakarlýklarýyla kurucu ilkelerini temerküz eden Cumhuriyet'in, yeni yüzyýlýn ilk yýldönümünde ayný duruþ ve duyuþa ihtiyacý olduðu kaçýnýlmaz bir gerçektir.

Haksýzlýða, hayasýzlýða, en þedit saldýrýlara karþý cephe cephe kazanýlmýþ zaferlerle çatýsý örülen Türkiye Cumhuriyeti'nin nefsine ve yabancý telkinlere esir düþenlerin elinde oyuncak olmasýna rýzamýz olmayacaktýr. Tarihin hiçbir etabýnda, dýþ düþmanlardan merhamet dilenmeyen Türk milleti, içimize sýzmýþ ve sirayet etmiþ nevzuhur azgýn iþbirlikçilere, onlarýn sonu gelmez tahrik ve tahribatlarýna, ayný þekilde hain emel ve hedeflerine elbette taviz vermeyecek, teslim olmayacaktýr. Türk milletinin uzanan müþfik ve hoþgörülü elini hala idrak edememiþ, manasýný kavrayamamýþ, maksadýný anlayamamýþ siyasi güruhun provokatif açýklamalarý, hiçbir deðer hükmüyle izah edilemeyen sakat pozisyonlarý yapýcý olmadýðý gibi, tam tersine sorumsuz ve yýkýcý mahiyetlidir.

"TERÖR DÝLÝNE SAPLANIP KALANLAR DOÐRU YOLDA DEÐÝLDÝR"

Güney Kürdistan tanýmýyla kuzeyini tescilleme arayýþ ve çabasýna girenlerin son þanslarýný kullanmaktan özenle imtina etmeleri, ýsrarla ayrýþtýrýcý ve bölücü üsluba sarýlmalarý hezeyan olmakla birlikte; sahte demokrat, sanal özgürlük ve temelsiz halklar ezberlerini hurdaya çýkarmaktadýr. Ülkemizin komþu coðrafyalarý kaynayýp kaosa sürüklenmiþken, milli birlik ve kardeþlik tebliðimize direnenler, hala ve inatla terör diline saplanýp kalanlar doðru yolda deðildir, sabýr ve sebat eþiklerini zorladýklarýný görmek mecburiyetindedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Kürt sorunu yoktur, asla da olmayacaktýr. Türkiye Cumhuriyeti'nin etnik veya mezhebi bir aðýrlýðý ve açmazý da yoktur. Var olan sorun bölücü terör sorunudur, kaldý ki bu ihanetin kökü muhakkak surette kazýnacaktýr.

TUSAÞ tesislerine kadar gelip beþ kardeþimizi þehit eden teröristlerle, bölücü terör örgütüyle, terörizm patentini kontrolünde tutan bölgesel ve küresel odaklarla yollarýný ayýrmayan kim ya da kimler varsa demokrasi ve insanlýk düþmanlýðý ortak paydasýnda buluþmalarý mutlak bir akýbettir. Terör ve bölücülüðü sadece hayatýmýzdan deðil, milli hafýzadan da söküp atma hedefinden cayma, sapma ve savrulma söz konusu deðildir. Þayet buna direnç gösterilirse, eski usul mücadele stratejilerinden çok daha sert, seri ve þiddetli yöntemlerin devreye alýnmasý mukadder hale gelmeli, hiç kimsenin de gözünün yaþýna bakýlmamalýdýr.

"TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ SONSUZA KADAR VAR OLACAK"

Türkiye Cumhuriyeti lütufla, baðýþla, ihsanla, ikramla veya piyangodan çekiliþle kazanýlmamýþtýr. Ýç ve dýþ müstevli cephesinin mütecaviz tahakkümleriyle de sarsýlmayacak, sonsuzluk istikametindeki baðýmsýz ilerleyiþinden kesinlikle vazgeçmeyecektir. Milli birlik ve beraberlik þuurunun perçinlenmesi gereken bugünlerde, herkesin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüðüne önþartsýz baðlýlýðý samimi dileðimdir. Bin yýllýk kardeþliði yaþayýp yaþatarak Türk ve Türkiye Yüzyýlýnýn sütunlarýný elbirliðiyle, vicdan ve irade birliðiyle inþa edeceðimize inancým tamdýr, tarifsizdir, tahditsizdir. Temeli Türk kahramanlýðý ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak, vatan ve millet sevdalýlarýnýn emsalsiz mücadeleleriyle korunup kollanacaktýr.

Bu duygu ve düþüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi, ilk Cumhurbaþkanýmýz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadele kahramanlarýný, TUSAÞ saldýrýsýnda þehit olan kardeþlerimizi ve diðer bütün þehitlerimizi rahmet, minnet, þükranla hislerimle anýyorum. Cenab-ý Allah hepsinden razý olsun diyorum. Büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramý'ný kutluyor, en kalbi selam, sevgi ve saygýlarýmý paylaþýyorum.

Bahçeli'den teröristbaþý 'Öcalan' çaðrýsý: Gelsin TBMM'de terörün bittiðini haykýrsýn

Çaðrý emperyalizmi telaþlandýrdý

Halime Kökce yazdý: Devlet Bahçeli'nin Öcalan çýkýþý ve fýrsatlar