MHP lideri Bahçeli: DEM'lenen CHP'nin siyasi pozu ve pozisyonu yüksek düzeyli tehdittir
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü, Büyük Taarruz ve 30 Aðustos Baþkomutanlýk Muharebesi Zaferi'nin 102'nci yýl dönümlerine iliþkin yazýlý açýklama yaptý. Bahçeli, aðustos ayýnýn Türk tarihi açýsýndan zaferler ayý olduðunu belirterek, "Aðustos ayý, birbiriyle iç içe geçen, birbirine eklemlenen, varoluþ onurumuzu belgeleyen, farklý zamanlarda tezahür eden tarihi baþarýlarýmýzý tescilleyip istikbalin yol haritasýný temin eden zaferler ayýdýr. Tarih bir bütün olup herhangi bir dönemine dudak büküp bir baþka dönemini sivriltmek takdiri ve tasvibi mümkün olmayan zafiyettir. Özellikle tarihten husumet çýkarmanýn, tarihi þahsiyet ve vakýalar arasýnda kategorik ayrýmcýlýk yapmanýn çok tehlikeli sonuçlarý doðacaktýr. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan 2'nci Abdülhamid'i kutuplaþtýran menfur zihniyetlerin hýzýný alamayýp bu kutuplaþmayý Sultan Alparslan'a kadar taþýmaya cüret etmesi sadece cehaletin deðil, ayný þekilde faili olduklarý siyasi ve ideolojik cellatlýðýn komplosudur. Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruz'u rekabete tutuþturmak, Türk tarihinin iki þerefli sayfasýný karalamak, Muþ ile Afyonkarahisar arasýna nifak saçmak, þerefli, sorumlu ve vicdanlý bir tavýr deðildir. CHP yöneticileri ile birlikte candaþ, yandaþ ve fondaþ zillet medyasý deyim yerindeyse zývanadan çýkmýþ, hezeyandan hezeyana sürüklenmeye baþlamýþlardýr. Cumhuru ve Cumhuriyet'i ayrýþtýrma partisine dönüþen CHP'nin Türk tarihine bakýþý haçlý emellerinin bakýþýyla neredeyse bire bir aynýdýr. 26 Aðustos'ta Malazgirt Zaferi'ne rakip olarak Büyük Taarruz'u göstermek, iki taraflý cephe oluþturmak, tarihe, millete ve milli mukadderata vahim bir saygýsýzlýk ve saldýrganlýktýr" dedi.

'TÜRK MÝLLETÝ BU OYUNA GELMEYECEKTÝR'

CHP'nin siyasetine bölücülüðün sirayet ettiðini öne süren Bahçeli, "Hacý Bektaþi Veli'yi anma törenlerinde etnik ve mezhebi bölücülüðü DEM'lenerek kamçýlayan CHP'nin ayný tutumu 26 Aðustos münasebetiyle ve daha da ilerleterek sergilemesi utanç duyulacak bir rezalettir. Bölücülük CHP'nin siyasetine iyice sinmiþ ve sirayet etmiþtir. Esasen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eserlerine, emanetlerine ve erdemli mücadelesine hakaretamiz davranan, bunun da ötesinde savaþ açan karanlýk odaðýn hamisi bugünkü CHP yönetimidir. Ecdadýmýz arasýna fitne yaymaya kalkýþmak hafýza ve haysiyet kaybý yaþayan iþbirlikçi ve ilkesiz güruhun dýþ güdümlü operasyonudur. Elbette Türk milleti bu oyuna gelmeyecektir. Malazgirt Meydaný'nda Bizans'ý ezip Anadolu'nun kapýlarýný açan yüksek iradeyle, Büyük Taarruz'u baþlatýp hitamýnda müstevlileri Dumlupýnar'da yerle yeksan eden irade aynýdýr ve bu irade Türk milletine mahsustur. Tarihimizi karýþtýrmak ve yaþanmýþ hadiseleri saptýrmak ancak ve ancak güncellenmiþ Bizans senaryosu, Türk ve Ýslam düþmanlarýnýn alçak kurgusu olarak adlandýrýlacaktýr" açýklamasýnda bulundu.

'HASSASÝYETLERÝMÝZÝ TAHRÝÞ ETMELERÝ GÜN GEÇTÝKÇE ÞÝDDETLENMEKTEDÝR'

"DEM'lenen CHP'nin siyasi pozu ve pozisyonu yüksek düzeyli tehdittir. Geliþmelerin baþkaca bir izah ve ifade tarzý maalesef çok zordur" diyen Bahçeli, devamýnda þu deðerlendirmeleri yaptý:

"953 yýl önce Anadolu'nun Müslüman Türk milletinin vataný olmasýný hala hazmedemeyen, derin yaralarýný bir türlü kapatamayan, uðradýklarý yenilginin acýsýný asla unutamayan iç ve dýþ düþman çevrelerin siyasetten, medyadan, üniversitelerden, iþ aleminden, sanattan, aydýnlardan ve sivil toplum kuruluþlarýndan devþirdikleri kuklalarla üzerimize gelmeleri, milli hassasiyetlerimizi tahriþ etmeleri gün geçtikçe þiddetlenmektedir. Ancak Sultan Alparslan'ýn sancaðýný inançla tutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden sevdayla yürüyen aziz milletimiz bu þiddeti göðüslemeye, yörüngesi kaymýþ taþeronlarýn heveslerini kursaklarýnda býrakmaya hiç kuþkusuz mahir ve muktedirdir. Ruhen mezbeleye dönüþen ve zilletin çukuruna düþen siyasi kapkaççý anlayýþa hatýrlatýrým ki vatan demek imara açýlmýþ arazi, hibe edilmiþ arsa, ikram edilmiþ toprak parçasý demek deðildir. Bir coðrafyayý vatan yapan, bir mücadeleden ve muhabereden vatan çýkaran sayýsýz ve birbiriyle eklemlenmiþ zincirleme hadiseler silsilesi vardýr. Vatan bir zaman aralýðýnýn, bir tarih anýnýn tesadüfi mahsulü olmayýp; mazisi uzun yýllara yayýlmýþ meþakkatli bir arayýþýn, imrenilecek bir amacýn inanç ve irfanla serpilmiþ mahsulüdür. Bir topraða vatan unvaný veren, vatan aþýsý vuran elbette uðrunda gösterilen fedakarlýklar, maziyi atiyle kenetleyen yüksek þuur ve bunlarýn da fevkinde þehitlerin muazzam feragatidir. Hamd olsun bu fedakarlýk bilinci, bu feragat kültürü büyük Türk milletinde fazlasýyla merbut ve mevcuttur. Anadolu'nun vatanlaþmasý öncelikle akýlla bezenmiþ bir hazýrlýðýn, ahlakla bilenmiþ bir haysiyetin, imanla billurlaþan büyük bir hedefin hayranlýkla anýlacak mükafatýdýr. 953 yýl evvel bu topraklarda kahramanlýk korkaklýðý yere sermiþtir. 953 yýl evvel bu topraklarda Hakk'ýn sesi batýlýn nefesini kesip atmýþtýr. Malazgirt'te, tarihin rotasý, beþeriyetin yörüngesi, medeniyetler arasýndaki gerilimin ana kulvarý deðiþim, hatta dönüþüm göstermiþtir. Bu nedenle asýrlardýr muhasým odaklarýn Türk milletine karþý beslediði intikam duygusu hiç bitmemiþ, hiç de azalma emaresi göstermemiþtir. Malazgirt ovasýnda Bizans ölümcül bir darbe almakla kalmamýþ, Ýstanbul'un kapýlarý Efendimizin müjdesine mazhar olan aziz milletimize açýlmýþtýr. Anadolu coðrafyasýnýn adalete susamýþlýðý, huzur ve kardeþliðe muhtaçlýðý Malazgirt Zaferi'yle son bulmuþ, 30 Aðustos Dumlupýnar Zaferi'yle de teyit edilmiþtir."

'HER BÜYÜK ZAFER, LAYIK OLAMAYANLARA AÐIR BÝR YÜKTÜR'

Bahçeli, Anadolu'nun fethinin yalnýzca silahýn, savaþýn, cenk meydanlarýndaki baþarýnýn, kahramanca çarpýþmanýn eseri olarak görülemeyeceðini vurgulayarak, "Þayet kazanýlmýþ zaferler onu hazmedecek, kaldýracak, adým adým ileriye taþýyacak fazilet, merhamet, dirayet, irade ve insaniyetle perçinlenmezse kalýcý olmaz, olamaz. Her büyük zafer, layýk olmayanlar için aðýr bir yüktür. Nitekim CHP ve DEM'lenen ortaklarý için tarihi zaferlerimiz yük olarak deðerlendirilmekte, bu yüzden tahribine niyet edilmektedir. Türk milleti elde ettiði zaferleri kanýnýn son damlasýna, alýn terinin son zerresine kadar hak etmiþ muzaffer bir millettir. Bu nedenle hem tarih yapmýþ, hem de tarih yazmýþtýr. Türk milleti tarihten çekilip alýndýðýnda geriye yalnýzca masal yýðýný, kuru kuruya anlatýlan yavan olaylar ve anýlar geçidi kalacaktýr. Malazgirt ayný zamanda gönüllerin, ayný zamanda özlemlerin, ayný zamanda ümitlerin fethidir. Türk milleti fetihle birlikte kutlu varlýðýna bir daha kapanmamak üzere bir istikbal sayfasý aralamýþtýr. Bu sayfa tertemizdir, nice fani ömrün marifetiyle pekiþmiþtir" açýklamasýnda bulundu.

'ÝKÝ AYRI MÝLAT OLMUÞ VE AYRICAKLIKLI YERLERLERÝNÝ ALMIÞLARDIR'

30 Aðustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarýnýn iþgali reddederek tarihin þanlý zaferlerine yenisini eklediklerini aktaran Bahçeli, "Türk milletinin gücünü sýnamaya cüret edenlere tarihi bir ders vermiþlerdir. Malazgirt Zaferi'yle birlikte Büyük Taarruz; Türk milletinin var olma azminin yüreklerde çýnarlaþtýðý birbirini tamamlayan iki ayrý milat olmuþ ve tarihteki ayrýcalýklý yerlerini almýþlardýr. Ne büyük bir tevafuktur ki Anadolu'yu vatan yapan muhteþem zaferle, bu tarihten tam 851 yýl sonra ayný gün baþlayan ve 30 Aðustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz son yurdumuzu karanlýktan aydýnlýða taþýyan, Anka Kuþu'nu küllerinden doðuran, Türk tarihini birbirine baðlayan muazzez nitelikli kader ve kavþak eþikleridir. Geride kalan onca süre sahip olunan vatanýn stratejik önemine uygun olarak kendi jeopolitiðini ve beþeri zenginliðini geliþtirmiþtir. Selçuklu'dan Osmanlý'ya, oradan da Cumhuriyetimize köklü bir maddi ve manevi veraset olarak intikal etmiþtir" dedi.

'TÜRK VATANI SONSUZA KADAR VAR OLACAKTIR'

Bahçeli, vataný korumanýn; vatan kurmak, vatan kurtarmak kadar þerefli bir görev olduðuna dikkat çekerek, mesajýna þöyle devam etti:

"Aziz Türk milletinin ruh kökü olan Cumhur Ýttifaký bu þerefe müstahaktýr ve vataný sonuna kadar koruyacak, iþbirlikçilere ve ihanet cephesine göz açtýrmayacaktýr. Türk vatanýnda aklý kalanlar, Türk milleti üzerinde hesap yapanlar unutmasýnlar ki Sultan Alparslan'ýn ahfadý (torunlarý), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anýlarý heybetle ve heyecanla ayaktadýr. Terör örgütlerini kullanarak zehir saçanlara, 953 yýllýk fütuhat mirasýnýn rövanþýný alabilmek için zulmü rehber edenlere Malazgirt'teki Bizans Ýmparatoru'nun pespaye durumunu, Ýzmir'de denize dökülen müstevlilerin kepaze hallerini dikkatle hatýrlatmak isterim. Bilinmelidir ki 953 yýldýr üzerinde yaþadýðýmýz bu kutsal topraklar; muzaffer atalarýmýzýn emaneti olup, muhafaza ve müdafaasý her türlü mülahazanýn üzerinde tutulmasý gereken bir vatan sorumluluðudur. Bu hazineyi yaðmaya heves edenler aðýr sonuçlarýna her seviyede katlanacaklardýr. Dün içimize fitne sokmaya çalýþan tekfurlara, Türk milletini yok etmeye kararlý güçlere nasýl cevap verilmiþse, bugün de bu büyük milletin iradesinin yeniden þahlanarak, hak edenlere Osmanlý'nýn þamarýný indireceði muhakkaktýr. Türkiye Cumhuriyeti yaþayacak, Türk ve Türkiye Yüzyýlýnýn destaný yazýlacak, Türk vataný sonsuza kadar var olacaktýr. Bu duygu ve düþüncelerle; Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yýl dönümünde büyük ecdadýmýz Sultan Alparslan'ý ve cesur neferlerini; Büyük Taarruz'un ve 30 Aðustos Zaferi'nin 102'üncü yýl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Milli Mücadele kahramanlarýmýzý, aziz þehitlerimizi saygýyla, þükranla, rahmetle anýyorum. 'Zaferlerimiz kutlu olsun' diyorum."

MHP lideri Bahçeli'den DEM Parti mesajý: Hazine yardýmý kesilsin

"Cumhur Ýttifaký'nda çatlak" iddiasýna tepki: Hayal kýrýklýðýna uðramaya mahkumlar

MHP Lideri Bahçeli: Can Atalay konusu tamamýyla kapanmýþtýr