MHP Lideri Bahçeli: Can Atalay konusu tamamýyla kapanmýþtýr
ABONE OL

Bahçeli, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Gerek TBMM'nin gerekse de Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþ süreci, çetin mücadelelere sahne olmakla birlikte baðýmsýzlýk özlemi çeken toplum veya milletlere de ilham kaynaðý olmuþtur. Milli Mücadele'de sergilenen kahramanlýklar, serpilen fedakarlýklar esaret ve sömürü pençesinde kývranan coðrafyalara kuþkusuz ruh ve umut vermiþtir. Türk milleti tarihin her döneminde zulme direnmiþ, zalimlere sesini ve sözünü yükseltmiþtir. Doðal olarak TBMM, milli iradenin tecelligahý olmasý münasebetiyle elbette haksýzlýða ve saldýrýya maruz kalmýþ soydaþlarýmýzýn ve din kardeþlerimizin tercümaný olmayý kararlýlýkla, hatta tarihsel bir sorumluluk þuuruyla üstlenmiþtir. Filistin Devlet Baþkaný Sayýn Mahmud Abbas'ýn 15 Aðustos 2024 tarihinde Gazi Meclis'te yaptýðý muazzam sesleniþini bu kapsamda ele almak lazýmdýr. O gün, dünyanýn gözü TBMM'ye çevrilmiþtir. Vatan kurtaran ve devlet kuran bir irade kudretinin Filistin davasýna kucak açmasý, bu vesileyle Sayýn Abbas'ýn tarihi nitelikli konuþmasýnýn bölgesel ve küresel yankýlarýnýn doðmasý hakikaten mühim ve müstesna bir geliþmedir" ifadelerini kullandý.

'GÖLGELENMÝÞ GAZÝ MECLÝS'TE ÞAFAK SÖKMÜÞTÜR'

TBMM'de dün yaþayan yumruklu kavgaya deðinen Bahçeli, "Ancak 15 Aðustos 2024 tarihinde dünyanýn siyasi ve diplomasi aðýrlýk merkezine yerleþen, tüm dikkatleri üzerine çeken Gazi Meclis'te bir gün sonra vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar maalesef bir gün öncesini gölgede býrakmýþtýr. Bu tablo son derece üzücüdür. Hakkýnda kesinleþmiþ mahkumiyet kararý olmasýna raðmen TÝP'li Can Atalay'ý cezaevinden çýkarýp Meclis'e taþýmak isteyen siyasi provokasyon mekanizmasý bütün tahrik ve tertibiyle ortalýðý karýþtýrmýþtýr. Kürsü masuniyetini maksatlý ve marazi þekilde çarpýtan TÝP'in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasýna kadar çýkarmýþtýr. Fakat kahýrdan lütuf doðmuþ, gölgelenmiþ Gazi Meclis'te þafak sökmüþtür. Nitekim Can Atalay konusu tamamýyla kapanmýþtýr. DEM'lenmiþ CHP'nin maskesi bir kez daha düþmüþtür. Anayasa'ya aykýrý iþlem tesis eden, kendi içtihatlarýný hiçe sayan Anayasa Mahkemesi'nin laçkalaþmýþ hak ihlali kararý Türk milletinin iradesiyle çöpe atýlmýþ, kanunsuzluða geçit verilmemiþtir" dedi.

'TÜRKÝYE'NÝN GÜNDEMÝNDE SEÇÝM YOKTUR'

MHP'nin, dünkü oturuma katýlmadýðýna dikkat çeken Bahçeli, "Çünkü DEM'lenmiþ CHP'nin, marjinalleþmiþ TÝP'in, PKK aparatlarýnýn, Türkiye ve Türk milleti aleyhine periyodik kararlar alan Anayasa Mahkemesi'nin nasýl bir tezgahýn faili olduklarýnýn apaçýk deþifresi görülsün istenmiþtir. Ayrýca tezahür eden önemli bir sonuç ise þudur; Cumhur Ýttifaký'nýn kurucularýndan AK Parti, MHP olmadan da gereðini yapmýþ, takdire þayan bir duruþla haksýzlýða, hukuksuzluða ve eþkýyalýða müsaade etmemiþtir. 'Küçük ortak nerede' diyenler aðýzlarýnýn payýný almýþ, biz olmadan da milletimizin beklentisine müzahir bir karar alýnmýþtýr. Bunun yaný sýra dünkü oylama Türkiye'nin birinci partisi olarak AK Parti'yi tekraren iþaret ve teyit etmiþtir. 31 Mart 2024 Mahalli Ýdareler Seçimlerinden sonra DEM'lenmiþ CHP'yi parlatanlar, 'Birinci parti, anketlerde açýk ara önde' masalýný devamlý surette anlatanlar Can Atalay kararýyla kara propagandanýn silinip atýldýðýna bizatihi þahit olmuþlardýr. AK Parti'nin emin, güçlü ve kendine güven duyan adýmlarla mücadelesini sürdüreceðine, 2028 seçimlerine kadar Cumhur Ýttifaký çatýsý altýnda ihtiyaç duyulan zincirleme reformlarý hayata geçireceðine inancým tamdýr. Bilinmesini özellikle arzu ederim ki; Türkiye'nin gündeminde seçim yoktur. Herkes siyasi ve ideolojik hesabýný bu þaþmaz gerçeðe muvafýk yapmak durumundadýr. 'Küçük ortak' diyerek bize karþý tariz dolu ifadeler kullananlara diyeceðim odur ki; millet bizi nerede görmek istiyorsa biz oradayýz. Cumhur Ýttifaký olarak yolumuza azim ve inançla devam ediyoruz" ifadelerini kullandý.