MHP Lideri Bahçeli: DEM'e uzattýðým el, 'Gelin Türkiye partisi olun' teklifidir
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantýsý'nda yaptýðý konuþmada, doðru siyasetin, buluþturan, yakýnlaþtýran, ulaþtýran, kavuþturan, kucaklaþtýran, kutuplarý ve hizipleri teker teker aþýndýran ahlaklý siyaset olduðunu belirtti.

Doðru siyasetin, atýlan adýmlarý saðduyu parkuruyla ihata eden, sorumluluk duygusunu ilke edinen, kardeþlik ve kaynaþma kültürünü vatan ve millet sevgisiyle eklemleyen akýl dolu siyaset olduðunu dile getiren Bahçeli, "Kurþun gibi aðýr ortamlarda, tehditlerin kol gezdiði bulanýk dönemlerde, bekamýza çevrilmiþ kanlý namlularla karanlýk niyetlerin çevremizde sýrayla nöbete girdiði bir zaman diliminde, milli birlik ve dayanýþma ruhumuzu diri ve zinde tutmak dengeli, düzgün ve doðru siyasetin vazgeçilmez erdemidir. Bu erdeme baðlýyýz, bu erdemin refakatiyle önümüze gerilen perdeleri yýrtýyor, münasebetlerimizi kuruyor, meþakkatleri göðüslüyor, mücadelemizi yürütüyoruz." diye konuþtu.

Siyaseti, teorik ve retorik arka planý Batý'nýn sýnýf çatýþmalarýna dayanan, bundan mülhem toplumun düþman kamplara bölünmesine çanak tutan kriz ve gerilim süreci olarak kabul etmediklerini ifade eden Bahçeli, sýnýflý bir toplum yapýsýný tamamýyla reddettiklerini söyledi.

Devlet Bahçeli, "Siyasette hiç kimseyle, hiçbir partiyle kategorik olarak alýp veremeyeceðimiz, konuþup çözemeyeceðimiz bir þey yoktur. Siyasi alakamýz, sert veya yumuþak tarzýmýz tek tek fertlerin þahsiyet kalibreleri deðil, fikir ve düþünce kapasiteleriyle sýnýrlýdýr. Muhataplarýmýzýn kim olduðundan, özel hayatlarýnýn nasýl oluþtuðundan ziyade, ne söylediklerine, neyi hedeflediklerine bakýyor; siyasi baðlantý hatlarýmýzý buna muvafýk kuruyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

- "UZATTIÐIM EL, MÝLLÝ BÝRLÝK VE KARDEÞLÝÐÝMÝZÝN MESAJIDIR"

MHP lideri Bahçeli, ilk Meclisin yapýsýný hatýrlatarak, Gazi Mecliste o dönem görev alan merhum ve muhterem mebuslarýn birbirlerinin kökenine, yöresine, anasýnýn diline bakmadýklarýna; birbirlerinin siyasi meþrebini, etnik ve mezhebi aidiyetini sorgulamadýklarýna dikkati çekti.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Meclisin açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, "Bu Gazi Meclis, sadece Türkiye'nin deðil, geniþ bir coðrafyadaki mazlum halklarýn da umudu olan bir Meclistir." sözlerini anýmsatan Bahçeli, "Bu görüþlere 'yanlýþ' diyecek siyasi namus sahibi bir milletvekili veya vicdan sahibi bir vatan evladý var mýdýr? Ýçinde bulunduðumuz coðrafyalar kýrbaç üstüne kýrbaç yerken; mazlumlar toplu þekilde boðazlanýrken; her taþýn altý zehirli yýlanlarla, bin bir türlü nifakla dolup taþarken Türkiye'ye yönelik azgýn ihtiras ve iþtahlarý nasýl görmezden gelelim?" ifadelerini kullandý.

MHP Genel Baþkaný olarak Cumhur Ýttifaký'nýn bu duruþ ve engin duyuþuna müzahir þekilde DEM Parti sýralarýna giderek elini uzattýðýný dile getiren Bahçeli, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Doðaçlama olmayan bu iyi niyetli tutumumu, siyasi nezaketten öte önümüzdeki Cumhurbaþkanlýðý çarpýþmasý ve yeni anayasa için cephe geniþletme çabasý olarak görenler mayýn tarlasýnda söðüt gölgesi arayan zavallý biçarelerdir. Uzattýðým el, milli birlik ve kardeþliðimizin mesajýdýr. Uzattýðým el, Ýlk Meclisin ve Sayýn Cumhurbaþkaný'mýzýn isabetli sözlerinin meþale gibi yanan aydýnlýðýdýr. Uzattýðým el, 'Gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alýn, gelin bin yýllýk kardeþliðimizde kenetlenin' temenni ve teklifidir. Biz, geliþigüzel, keyfekeder, can sýkýntýsýndan, anlýk dürtülerle, dümenden ve düzenden el uzatmayýz. Biz durduk yere el vermeyiz, öylesine yerimizden kalkýp da el sýkmanýn merakýna tevessül ve teþebbüs etmeyiz.

DEM'e evvela düþen sorumluluk, uzanan bu samimi elin kýymet hükmünü anlamasý, dahasý Türkiye partisi olmasý yönünde bir eþik olarak algýlayýp deðerlendirmesidir. Türk ve Türkiye Yüzyýlý'nda sýfýrlanmýþ terör ve bölücülük melanetinden sonra, aþýmýzý beraber taþýralým, iþimizi birlikte artýralým, huzur ve güvenliðimizi el ele çoðaltalým, nitekim dünya genelinde Türkiye Cumhuriyeti'nin yeryüzü cenneti olmasýný saðlayalým."

- "HÝÇ KÝMSEYLE TARLA DAVAMIZ YOKTUR"

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, ayný þeyin CHP Genel Baþkaný Özgür Özel için de geçerli olduðunu belirterek, kendisinin siyaseten söylem ve eylemlerinin, yalan dolan veya günü kurtarma telaþý olmadýðýný söyledi.

Özgür Özel'in özel hayatýyla ilgili servis edilen iddia ve iftiralarýn hiçbirinin siyasetin konusu olmadýðýný ve olamayacaðýný vurgulayan Bahçeli, "Özel hayatlarý ihlal ve istila eden FETÖ taktiklerinin, bundan mülhem þerefsiz hamlelerin, provokatif sosyal medya ifþalarýnýn tamamýyla karþýsýndayýz. Türkiye böylesine karanlýk ve karmaþýk dönemleri vahim bedeller ödeyerek geride býrakmýþtýr." dedi.

Bahçeli, CHP'nin siyasetiyle, siyaseten ihsas, ibra ve ifade ettiði gayeleriyle ilgili olduklarýný; bunun dýþýnda ne söylenirse söylensin, ne yapýlýrsa yapýlsýn kulaklarýný kapattýklarýný; bel atlý vuruþlarýn, itibar suikastlarýnýn, izansýz isnatlarýn ne iþlerine geldiðini ne de gündemlerine girdiðini ifade etti.

Siyaset müessesini sarýp sarmalayan kumpaslarýn, kara kampanyalarýn, çirkin dedikodularýn, gerçek olup olmadýðý fark etmeksizin, ayaklarýnýn altýnda ve kendileri için yok hükmünde olduðunu belirten Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Bizim düþüncelerimizin söylem kalýbýna dökülmüþ hali elbette siyasetendir. Baþka türlüsünü akla getirmek, ihtimal olarak hesaba katmak hem insani hem de ahlaki deðildir. Bu kapsamda saðduyuyla perçinlenmiþ duruþumuzdan baþka anlamlar çýkarmak beyhude zorlama ve zýrvalýktýr. Özgür Bey'in düne kadar, aslý astarý olmayan, ipe sapa gelmeyen, eften püften konularla ilgili MHP'ye saldýrmasý, siyasetin dýþýna savrulmasý, þuur kaybýna uðrayýp bizimle ilgili atýp tutmasý hakkaniyet ve haysiyet ölçüleriyle baðdaþmayan seviyesizlikti. Halbuki biz siyaseti centilmence, mertçe, adam gibi yapmanýn tarafýndayýz.

Biz siyaseti, yalan ipinde cambazlýk olarak deðil, hakikat ve haysiyet ikliminde millete hasredilmiþ hadim bir yüreðin mücadele kulvarý olarak tanýmlarýz. Ýþin doðrusunu isterseniz, bizim el sýkýþmamýzý normalleþmeye baðlayan Özgür Bey'in gene yanýldýðý ve yanlýþa kapýldýðý ortadadýr. Bu kadar kaotik, kýrýlgan ve kritik bir dönemde, iç siyasetin polemik dehlizinde boþuna çýrpýnacak, göz göre göre enerji ve zaman israfýna katlanacak halimiz, hasenatýmýz ve hevesimiz yoktur. Büyük resme odaklanmalýyýz. Gizli senaryolarýn yavaþ yavaþ nasýl tezahür ettiðine kafa yormalýyýz. Hiç kimseyle tarla davamýz yoktur."

- "AZÝZ MÝLLETÝMÝZ SÝYONÝST VE EMPERYALÝST TEHLÝKEYÝ ELÝNÝN TERSÝYLE ÝTER"

MHP lideri Bahçeli, küresel ve bölgesel mahiyetli sýcak geliþmelerin hafife alýnýr bir yaný kalmadýðýný belirtti.

Türkiye için milli güvenlik sorunlarýnýn kabarmýþ ve katlanmýþ olduðunun altýný çizen Bahçeli, Türkiye'nin bir ve bütün olacaðýný, sahnelenmek istenen vandal oyuna gelmediðini ve gelmeyeceðini söyledi. Bahçeli, "Aziz milletimiz, kardeþliðine, birliðine, güvenliðine ve varlýðýna musallat olan; tarihsel ve dini temelleri bulunan siyonist ve emperyalist tehlikeyi elinin tersiyle iter ve muhataplarýnýn yüzüne çarpar. Sonsuza kadar var olmanýn inancýyla Anadolu coðrafyasýnda sözde hak iddia eden, Nil'den Fýrat'a vaat edilmiþ topraklarýn teminine çalýþan Yecüc ve Mecücler'e dünyanýn kaç bucak olduðunu muhakkak gösterir." diye konuþtu.

Bahçeli, MHP ve Cumhur Ýttifaký'nýn, milyonlarca Türkiye sevdalýsýnýn, al bayraða kem gözle bakanlarýn gözünü oyacaðýný; vatanýn namus, milletin onur, devletin var oluþ güvencesi olduðunu ve bunlar üzerinde tartýþma yapmak için fýrsat kollayanlara bu dünyayý dar etmenin kendileri için þeref meselesi olduðunu vurguladý.

Bahçeli, son iki yüz yýlda Anadolu coðrafyasýnda yaþananlarýn tamamýnýn, bu milleti bu topraklardan söküp atmak üzerine oynandýðýný ve kurgulandýðýný söyledi.

Türkleri Anadolu'dan atmak hayalinin, yüzyýllarý aþarak bugüne kadar ulaþan vazgeçilmez bir emel olduðunu belirten Bahçeli, Türk milleti için dönülecek baþka toprak parçasý, gidilecek baþka göç güzergahý, verilecek baþka vatan köþesinin kalmadýðýný vurguladý.

Bahçeli, "Ya bu topraklar ve üzerinde yaþayan millet bir ve bütün halinde yaþayacaktýr ya da Türk milleti Anadolu'dan çýkarýlarak tarihten silinecektir. Bilmeyenleriniz varsa, ben buradan tekraren söyleyeyim: Bunun adý tarihi þark meselesidir ve taraflarý bellidir. Bir yanda Türk milleti diðer yanda yedi düvel bulunmaktadýr. Bir yanda milletimiz, inançlarýmýz, deðerlerimiz ve bayraðýmýz; diðer yanda haçlý barbarlýðý yerini almýþtýr." diye konuþtu.

"Coðrafyamýz tartýþýlýrsa milletimiz; milletimiz tartýþýlýrsa devletimiz; devletimiz tartýþýlarsa bayraðýmýz; bayraðýmýz tartýþýlýrsa varlýðýmýz ortadan kalkacaktýr" ifadesini kullanan Bahçeli, bunlarýn ne fantezi bir düþünce, ne bir vehim, ne bir sendrom, ne de bir paranoya olduðunu dile getirdi.

MHP Genel Baþkaný Bahçeli, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bir kez daha düþününüz. Bir kez daha oynanan oyunun bütününü tarihi perspektifle, dün, bugün ve gelecek vizyonuyla deðerlendiriniz. Karþýmýzda, yeni bir Sevr dayatmasý olduðunu mutlaka göreceksiniz. Yüzyýlýn baþýndaki küresel aktörlerin, oyunlarýn ve parçalanma taleplerinin sadece isim deðiþtirmiþ olduðunu da bileceksiniz. Bu sözlerimin yaný sýra diyorum ki, bugün mesele Beyrut deðil Ankara'dýr. Bugün hedef Þam, Tahran, Sana veya Baðdat deðil Ýstanbul'dur. Bugün gizil ve gizli gündem Türk vatanýdýr. Orta Doðu'da ateþlenen füzelerin, sýkýlan mermilerin, atýlan bombalarýn, düzenlenen suikastlarýn, günbegün serpilen anarþik ve kaotik çalkalanmanýn bir sonraki etabý, nihai sahasý, kesin hesap merkezi Anadolu coðrafyasýdýr. Ýsrail terörünün, emperyalist alçaklýðýn, küresel barbarlýðýn saklý ajandasýnda Türkiye vardýr."

- "SÝLAH AMBARGOSU UYGULAMAK YETERSÝZ"

Tam bir yýldýr Gazze'de taþ üstünde taþ býrakýlmadýðýný vurgulayan Bahçeli, bir yýldýr bebek, çocuk, kadýn demeden sivil halkýn katledildiðini hatýrlattý.

Büyük Ýsrail hedefiyle Orta Doðu'nun dilim dilim doðrandýðýný kaydeden Bahçeli, Ýsrail'in dünyaya meydan okuduðunun artýk netleþtiðini aktardý.

Bahçeli, "Uluslararasý hukuk çiðnenmiþ, insani miras ve deðerler mahvýn sýnýrýna gelip dayanmýþtýr. Bu terör devletine karþý silah ambargosu uygulamak yetersizdir. Kýnama mesajlarýnýn ise hiçbir manasý ve baðlayýcýlýðý yoktur. Cinayet makinesi ve soykýrým suçlusu Ýsrail'i durdurmak için acilen kuvvet kullanmak gerekmektedir. Birleþmiþ Milletler, bu tarihi ve ertelenemez görevi derhal üstlenmek ve katiller sürüsünü cezalandýrmak zorundadýr." ifadesini kullandý.

2 Ekim'de Ýran'ýn fýrlattýðý 120 füzeden sonra sürecin iyice kýzýþacaðýný; olasý misillemelerle yangýnýn Orta Doðu'nun bacasýný hepten saracaðýný dile getiren Bahçeli, Ýsrail'in þu anda Ýslamiyete, Ýslam coðrafyasýna ve hatta insanlýða savaþ açtýðýný belirtti.

Yakýn vadede komþu ülkelerdeki kaosun Türkiye'nin sýnýrlarýna kadar ulaþmasýnýn, Ýsrail'in küresel güçlerin himayesine güvenerek Türkiye'yi taciz etmesinin muhtemel olduðunu ve beklenmesi gerektiðini ifade eden Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Ýran, Irak, Suriye, Yemen, Lübnan ve Filistin'den sonra dünya jeopolitiðinin þah damarý olan Anadolu coðrafyasýnýn hedef alýnma ihtimaline karþý milli seferberlik ruhuyla ayaða kalkýlmasý biliniz ki kaçýnýlmaz bir sorumluluk haline gelebilecektir. Bu nedenle TBMM'de, Ýsrail saldýrýlarý ve bölgesel geliþmeler kapsamýnda bugün öðleden sonra yapýlacak kapalý oturum yerinde ve isabetli bir karardýr. Ýsrail üzerimize gelirse, istihbarat oyunlarýyla ülke içinde örtülü veya açýk operasyonlara heves ederse, bu hain ve hayasýz cüretinden dolayý bin piþman edileceðini yedi düvel hatýrýnda tutmalý ve asla unutmamalýdýr. Türkiye Cumhuriyeti bunu yapacak güç ve kudrete sonuna kadar sahiptir.

Coðrafyalarý üzerimize silkelemek, terör örgütünü dürte dürte saldýrýya geçirmek için kabus senaryolarýný devreye alan, mazlum toplumlara karadan ve havadan ölüm tuzaðý kuran tek diþi kalmýþ Ýsrail canavarýnýn tam karþý cephesinde etten duvar öreriz, þehadetten anýt dikeriz, 'Ya Allah Bismillah' diyerek gövdemizi vatanýmýzýn her karýþýna germekten kaçmayýz, korkmayýz, tereddüt göstermeyiz. Mesele milli onur ve güvenlik meselesidir."

- "ÞÝDDET KARÞISINDA SESSÝZ KALAMAYIZ"

Bahçeli, küresel ve bölgesel vahþetin yükselen çýtasý yaygýnlaþýrken, Türkiye'de her gün bir yenisine þahit olduklarý cinayet, taciz ve þiddet vakalarýnýn gittikçe yaygýnlaþmasýnýn, toplumsal endiþe ve infiali týrmandýrdýðýna dikkati çekti.

"Psikopat bir cani tarafýndan Ýstanbul Fatih ve Eyüpsultan'da peþ peþe iþlenen tasarlanmýþ cinayetler, Beyoðlu'nda görülen taciz olayý, Sýla bebeðin hayatýný kaybetmesi, asayiþsizliðin yoðunlaþmasý, kavga ve karýþýklýk bekleyenlerin ümitlenmesi milletimizi derinden yaralamaktadýr" diyen Bahçeli, þiddete karþý sýfýr toleransla muamele etmekten baþka seçeneðin kalmadýðýnýn altýný çizdi.

Bugünün insanýnýn, bugünün þiddet sahnesinde görülen ýzdýrap verici vakalar karþýsýnda bezgin ve bitkin olduðunu vurgulayan Bahçeli, MHP çatýsý altýnda, bireysel ve toplumsal þiddetle mücadele etmek maksadýyla saygýn ve alanlarýnda parmakla gösterilen uzman ve akademisyenlerden teþekkül eden bir komisyon kurulduðunu açýkladý.

Bu komisyonun kýsa zamanda çalýþmalarýný ikmal edeceðini dile getiren Bahçeli, "Þiddet karþýsýnda sessiz kalamayýz. Geleceðimizi þiddete rehin býrakamayýz. Derlenmeliyiz, toparlanmalýyýz, kendimize gelmeliyiz, cezalarý artýrmakla beraber; þiddetin ürediði ana yataðý kurutmak zorundayýz. Temellerimizi kazýp, kaynaðýmýza inip saçýlan hastalýk tohumlarýný bulup çýkarmalýyýz. Bu durum ayný zamanda ülkemiz ve milletimiz için bir diðer beka konusudur." sözlerini sarf etti.

Uyuþturucu ve uyarýcý madde kullaným yaþýnýn oldukça düþtüðünü, okul önlerinde uyuþturucu çetelerinin yuvalandýðýný belirten Bahçeli, herkesin kafa kafaya vererek seri ve sert önlemleri almakla yükümlü olduðunu anlattý.

Hukukun, hayatýn gerisine düþmesi halinde toplumsal buhranýn kaçýnýlmaz olduðuna iþaret eden Bahçeli, cezasýzlýk þikayetlerinin geniþlemesi, suçlularýn tahliyesinin sýradanlaþmasý, yapanýn yanýna yaptýklarýnýn kar kalmasý halinde herkesin kendi ölçüsüne göre adaleti saðlama peþine takýlacaðý, bu defa da devletin temellerinin sarsýlacaðý uyarýsýnda bulundu.

Bahçeli, hayatýný kaybeden Saadet Partisi Kurucu Genel Baþkaný Recai Kutan'ýn vefatýndan duyduðu üzüntüsünü paylaþarak, Kutan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine baþsaðlýðý diledi.