MHP lideri Bahçeli'den 'Ýmamoðlu' açýklamasý: Ýmamoðlu ve ÝP baþkanýnýn kurnazlýðý Saraçhane'de sahneye çýkmýþtýr
ABONE OL

Bahçeli, yaptýðý yazýlý açýklamada, Ýstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesinin Ýmamoðlu hakkýnda dün verdiði kararýn siyasi ortamý sadece hareketlendirmekle kalmadýðýný belirterek, "Karar, abuk sabuk pek çok tartýþmayý da körüklemiþ, böylelikle fýrsatçýlara gün doðmuþtur." deðerlendirmesinde bulundu.

Mahkemenin açýkladýðý kararýn kesin olmadýðýný, Ýstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde istinaf yolunun açýk olduðunu anýmsatan Bahçeli, þunlarý belirtti:

"Bu somut gerçek ortadayken bir kaþýk suda fýrtýna koparmak, adeta felaket naralarý atmak, darbe iddialarýndan bahsetmek sahtekarlýktýr. Türkiye'de hukukun üstünlüðü hakim, adaletin evrensel ilkeleri havidir. Hiç kimse mahkeme önünde ayrýcalýk ve imtiyaz sahibi deðildir. Bir mahkeme kararýný tasvip etmemek baþka, hakaret etmek baþkadýr. Beðenilmese de yargý kararýna herkesin saygý duymasý mecburiyettir.

ÝBB Baþkaný dokunulamaz, ulaþýlamaz ve ayrýcalýklý bir þahýs deðildir. Hakkýnda tesis edilen ve kesinleþmemiþ bir mahkeme hükmünü fütursuzca siyasileþtirip toplumsal alanda yýðýnak haline dönüþtürmek adalet ve hukuk ilkelerine vahim bir saldýrýdýr. Her þeyden evvel 14 Aralýk'ta Ýmamoðlu ile ilgili davanýn görüleceði herkesçe bilinmektedir. Bu durum þapkadan çýkmýþ bir tavþan deðildir."

- "OPERASYONUN HEDEFÝ CHP GENEL BAÞKANIDIR"

Mahkeme kararýnýn ardýndan, "senaryosu önceden yazýlmýþ filmin Saraçhane'de gösterime sokulmasýnýn da kategorik bir operasyon olduðunu" ifade eden Bahçeli, "Nitekim operasyonun hedefi CHP Genel Baþkanýdýr. Kýlýçdaroðlu'nun adaylýðýna soðuk ve þaþý bakanlarýn Saraçhane tantanasýna can havliyle sarýlmasý, ÝP Baþkaný'yla Ýmamoðlu'nun sevinç içinde kucaklaþmalarý, bu þarký burada bitmeyecek nakaratlarý tam bir düzenbazlýktýr." deðerlendirmesini yaptý.

Karar açýklandýðýnda CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun Almanya'da olduðunu anýmsatan Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Kýlýçdaroðlu'nun Almanya'da olduðu esnada kural dýþý hamlelerle devre dýþýna alýnma çabalarý gözden kaçmayan kurnazlýk ve kumpastýr. Altýlý masada Kýlýçdaroðlu'na yönelik birikmiþ ve bilenmiþ itirazlar Saraçhane'de Ýmamoðlu ve ÝP Baþkaný vasýtasýyla sahneye çýkmýþtýr. Bu yýl içinde sekiz defa toplanmalarýna raðmen Cumhurbaþkaný adayý belirleyemeyen 6+1 formatlý masa artýk geri dönülemez ve ertelenemez bir karar aþamasýna gelmiþtir.

Dün akþamdan bu yana yargýyý suçlamak, hükümeti töhmet altýnda býrakmak ise haksýzlýktýr ve yanlýþtýr. Saraçhane'de toplanan veya altýlý masaya gönül veren insanlarýmýzýn beklentisi Cumhurbaþkaný adayýnýn bugün ilan edilmesidir. Sekiz toplantýda sonuç alamayan partilerin, fiilen erkene alýnmýþ 9'uncu toplantýda adaylarýný açýklamalarý acil ve demokratik bir ihtiyaçtýr. Milletimiz artýk bu orta oyununa son verilmesini, istismar kumpanyasýnýn bitirilmesini, demokrasi ve hukuk istismarlarýna kilit vurulmasýný arzulamaktadýr. Zillet ittifaký bu sorumluluktan kaçmamalýdýr ve nihayetinde de kaçamayacaktýr. Bu iþ bugün sonuçlanmalýdýr."

Ekrem Ýmamoðlu'nun durumuyla Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn geçmiþte maruz kaldýðý hukuksuzluk arasýnda baðlantý kurmayý, benzerlik oluþturmaya çalýþmayý "akýl tutulmasý, ileri düzeyde bir tutukluk ve tuhaflýk" olarak niteleyen Bahçeli, "Geldiðimiz bu aþamada altýlý masa adayýný netleþtirmelidir. Aksi halde milli irade siyaset kalpazanlarýna, sahte demokratlara, yargý kararýndan siyasi sonuç çýkarmak için Saraçhane nöbeti bekleyen parti baþkanlarýna bunun hesabýný sandýkta misliyle soracaktýr." ifadelerini kullandý.