MHP Lideri Bahçeli'den UEFA'nýn ''Bozkurt'' soruþturmasýna tepki
ABONE OL

MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli, UEFA'nýn, milli futbolcu Merih Demiral hakkýnda disiplin soruþturmasý açmasýna iliþkin, "Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barýþ ortamýmýzý bulandýrmak isteyen fýrsat düþkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapýlmamak ortak sorumluluðumuzdur." ifadesini kullandý.

Bahçeli, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, "Dün akþam attýðý gol ve oynadýðý futbolla milletimizin takdirini ve haklý övgüsünü kazanan Merih Demiral evladýmýzýn gol sevincini 'bozkurt' iþaretiyle paylaþmasý, anlaþýlan içimizde ve dýþýmýzda pek çok hastalýklý çevreyi rahatsýz etmiþ, bu suretle farklý arayýþ ve açýklamalarýn bahanesi olmuþtur." deðerlendirmesinde bulundu.

Türk ve Türkiye husumeti aþikar olan dahili odaklarýn yaný sýra UEFA'nýn da bu þer kervana iþtirakinin son derece yanlý ve yanlýþ olduðunu belirten Bahçeli, þunlarý kaydetti:

"Merih evladýmýzýn fileleri havalandýrmasýný müteakiben yaptýðý 'bozkurt' iþareti Türk milletinin dünyaya mesajý olup, UEFA'nýn bu kapsamda soruþturma baþlatmasý hem maksatlý hem de son günlerde tehlikeli þekilde mesafe alan zincirleme provokasyonlarýn bir ara istasyonudur.

UEFA'nýn baþlattýðý soruþturmayý kýnamakla birlikte sahadaki mücadelemizin masa baþýnda heder edilmemesi için herkesin, her insanýmýzýn saðduyulu ve soðukkanlý davranmasý milli bir zarurettir. Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barýþ ortamýmýzý bulandýrmak isteyen fýrsat düþkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapýlmamak ortak sorumluluðumuzdur."

MHP Lideri Bahçeli'den Milli Takým'a tebrik: Göðsümüzü kabartýyor, gözlerimizi yaþartýyor