MHP Lideri Bahçeli'yi ziyaret eden TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, 1 Ekim'i iþaret etti
ABONE OL

Kurtulmuþ, Bahçeli'yi, Meclis'teki makamýnda ziyaret etti.

Yaklaþýk yarým saat süren görüþmenin ardýndan gazetecilere açýklamalarda bulunan Kurtulmuþ, 1 Ekim'de Meclis'in açýlacaðýný anýmsatarak, Meclis'i önümüzdeki dönemde çok sayýda önemli görevin beklediðini vurguladý.

TBMM Baþkaný Kurtulmuþ, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bunun en baþýnda TBMM'de nezaketli bir dilin; olgun, demokratik bir müzakereci üslubun ve Türk milletinin þanýna yaraþýr þekilde Meclis'teki hal ve harekatýn ortaya konulmasý... Bu anlamda da Meclisin daha fonksiyonel bir þekilde çalýþtýrýlmasý için karþýlýklý görüþ alýþveriþinde bulunduk. Meclisin önünde, yeni anayasa, Meclis Ýçtüzüðü, Siyasi Partiler Yasasý, Seçim Yasasý gibi demokratik seviyemizi daha ileriye taþýmamýz için çalýþmamýz gereken hususlar var. Bütün bunlarýn ve diðer konularýn müzakere edilebilmesi için her þeyden evvel temiz ve olgun bir dile, müzakereci bir üsluba ve TBMM'de milletin bizlere vermiþ olduðu bu sorumluluðu taþýyacak bir þuura ihtiyacýmýz olduðu ortadadýr."

Kurtulmuþ, diðer siyasi partilerle de görüþmelerinin süreceðini belirterek, "1 Ekim'den itibaren Türkiye'de çok yapýcý, fevkalade fonksiyonel bir Meclis çalýþmasýný ortaya koymak için gayret edeceðiz." diye konuþtu.

Bahçeli, Kurtulmuþ'u makam odasýnýn kapýsýnda karþýladý ve uðurladý.