MHP'den Özgür Özel'e tepki: Türk milletinin sembolünü alçakça bir kýyaslamaya sokanlarý büyük Türk milletinin takdirine býrakýyoruz
ABONE OL

Ataman, yaptýðý açýklamada þunlarý kaydetti:

"Türk milletinin sembolü olan 'bozkurt'la terör örgütünün iþaretini kýyaslama hatasýna düþen, tertemiz Türk çocuðu ile uyuþturucu satýcýsý bir terör destekçisini ayný kefeye koymaya çalýþan Özgür Özel büyük bir skandala daha imza atmýþtýr. Türk milletine ait bir iþaretten bu kadar gocunuyor ve böyle bir kýyaslama yapýyor olmasý, CHP'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisinden ne derece uzaklaþtýðýný bir kez daha göstermiþtir.

DEM'in gönlünü hoþ etmek için Türk'e ve Cumhuriyetimize ait ne varsa utanmadan reddeden Özgür Özel, DEM'li ittifak ortaklarýnýn gönlünü yapmak uðruna aziz milletimizin zekasýný hafife almakta, milli þuura saldýranlarla ayný hizaya geçmektedir. Ne yazýk ki CHP, 'bozkurt'tan, Türk'ten, Atatürk'ten ve Türkiye Cumhuriyeti'nin varlýðýndan rahatsýz olanlarla ayný çizgidedir. Sapla samaný karýþtýrmaya çalýþanlarý ve Türk milletinin sembolünü alçakça bir kýyaslamaya sokanlarý büyük Türk milletinin takdirine býrakýyoruz."

CHP Genel Baþkaný Özel, dün Zafer Partisi Genel Baþkaný Ümit Özdað ile bir araya geldiði görüþmesinin ardýndan basýn mensuplarýnýn UEFA'nýn Merih Demiral hakkýndaki disiplin soruþturmasýna iliþkin sorusunu þu sözlerle yanýtlamýþtý:

"Genç bir futbolcunun gol sevincini yaþarken kullandýðý bu iþaretten dolayý böyle bir soruþturmayý doðru bulmadýðýmýzý dün de ifade ettik. Ama bu tartýþmayý Türkiye'de köpürtmek, büyütmek ve bir siyasi çekiþme noktasýna getirmeye çalýþmak, baþta milli takýma zarar verir. Bu konuda herkesin duyarlý davranmasý gerekiyor. Bir de bu konuda, bu iþaret konusunda özgürlükçü olmak lazým sýkýntý yok, biz hep böyleydik. Ama bundan birkaç yýl önce bir genç sporcumuz bu sefer zafer iþareti yapýnca, bugün bu iþaretin özgürlüðünü savunanlar tarafýndan linç edilmiþlerdi. Onlarý kendi tutarlýlýklarý açýsýndan kendilerini sorgulamaya davet etmek lazým."