ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

NATO'DA SKANDAL TATBİKAT

 “Biz, NATO’da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz?” diyen Erdoğan, “Kusura bakmayın söyleyeceğiz. Son olarak dün Norveç’te bir durum oldu, Norveç’te düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve bu tabloda Atatürk’ün resmi, bir tarafta da şahsımın ismi var. Hedefte bunlar"

"ASKERİMİZİ ÇEKME KARARI VERDİK"

"Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve Avrupa Birliğinden sorumlu bakanımız onlar da Kanada yolundaydılar. Sonra bizi yoldan aradılar, böyle böyle bir durum var, bu tatbikat da NATO tatbikatı, 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararını verdik çekiyoruz, dedik ki tabii hiç durmayın hemen. "

"40 ASKERİMİZİ ÇEKTİK"

"Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin. Böyle bir ittifak, müttefiklik olamaz. Gerekli bağlantılar, gelişmeler, konuşmalar, vesaire bunları yaptılar, yapıyorlar. Oyun başka. Zaman zaman değişik yerlerde de bunlar yapıldı, yapılıyor. Bizde öyle bir zihniyet var ki, maalesef içimizde de bunlar var. Nedir bu zihniyet? Koskoca Amerika’ya karşı neden böyle konuşuyorsunuz? Ne demek koskoca? Halktan daha güçlü ne olabilir? Eğer biz silahı güç olarak kabul ediyorsak o zaman bırakalım siyaseti başka işe bakalım. Halktan daha güçlü hiçbir şey olamaz. En büyük güç halktır, öyleyse biz mücadelemizi böyle yürüteceğiz ve galip gelecek olan da halktır” şeklinde konuştu.