Öðretmenlik Meslek Kanunu Teklifinin görüþmelerine baþladý
ABONE OL

TBMM Milli Eðitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, AK Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer baþkanlýðýnda toplandý. Toplantýda, eðitim sendikalarý da yer aldý. CHP Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Ýstanbul Milletvekili Suat Özçaðdaþ, usul yönünden kanun teklifine itiraz ettiklerini belirterek, teklifin, tali olarak Adalet Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda da görüþülmesi gerektiðini ancak komisyonlarýn bu teklifi görüþmeme kararý aldýklarýný söyledi.

Komisyon Baþkaný Mahmut Özer ise "Biz esas komisyon olarak, Adalet Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na yazýlarýmýzý gönderdik. Ýlgili her iki komisyon da ilave ek süre istemediler. Dolayýsýyla tekrar, komisyonlarýn toplanmasý ve oradan görüþ alýnmasý ile ilgili bir süreç yok. O yüzden bizim açýmýzdan süreç tamamlandý, çünkü toplanmayacaklarýna yönelik dönüþlerinin olmayacaðýný bize bildirdiler" dedi.

CHP Grup Baþkanvekili Murat Emir ise söz konusu yasa tasarýsýna olumlu, somut katkýlar vereceklerinden kimsenin þüphesi olmamasý gerektiðini vurgulayarak, "Sizin elbette komisyonlara ýsrarla yazý yazamayacaðýnýzýn farkýndayýz ancak burada çok önemli bir sýkýntý yaþandý; daha önce buna benzer bir kanun Genel Kurul'dan geçti ama Anayasa Mahkemesi iptal etti. O zaman da bizim notlarýmýzda var, tutanaklara bakýlýrsa, acele ettiðimizde, yeteri kadar çalýþmadýðýmýzda, komisyonlarý etkili kýlmadýðýmýzda ve bu komisyonlarý bir mutfaða dönüþtürmediðimizde kýsa sürede Anayasa Mahkemesi'nden döndüðünü gördük. Ben tekrar grubum adýna, bunu deðerlendirmenizi, acele etmemiz gerektiðini, hiç olmazsa komisyonlara bir kez daha sunulmasý gerektiðini, bizim bunu birkaç gün geciktirdiðimizde hiçbir þey kaybetmeyeceðimizi ama çok önemli kazanýmlar elde edebileceðimizi dikkatinize sunmak istiyorum" diye konuþtu.

Kanun teklifinde ilk imza sahibi olan AK Parti Sinop Milletvekili Nazým Maviþ'in konuþmalarýnýn ardýndan teklif üzerindeki görüþmelere devam edildi.

  • Öðretmenlik Meslek Kanunu
  • Þiddet Cezalarý
  • Milli Eðitim Akademisi