Özdað'ý Wilders'e benzeten küçük ortaklar Kýlýçdaroðlu'na kýzgýn: Ýyi ki kazanamamýþýz
ABONE OL

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, dün akþam saatlerinde katýldýðý Habertürk TV canlý yayýnýnda, ittifak ortaðý Ümit Özdað'ýn "Kazansaydýk üç bakanlýk ve MÝT'i alacaktýk." açýklamasýna iliþkin ilk kez konuþtu. "Ýki kiþinin namusuna teslim edilen bir konudur." diyerek açýklamalarý yalanlayamayan Kýlýçdaroðlu, "Aramýzda özel bir protokol var. Bunun paylaþýlmasýnýn etikliðine dair de yorum yapmak istemiyorum." ifadelerini kullandý.

ÜMÝT ÖZDAÐ'A 'YERLÝ WÝLDERS' BENZETMESÝ: SEÇÝMLERÝ ÝYÝ KÝ KAZANAMAMIÞIZ

Kýlýçdaroðlu ile Özdað arasýndaki 'gizli' protokolün ortaya çýkmasý sonrasý ittifakýn diðer üyelerinden sert tepkiler gelmeye baþladý. Yedili Masa ortaklarýndan Gelecek Partisi'nin Sözcüsü Serkan Özcan, Özdað'ý Türkiye karþýtý skandal çýkýþlarýyla tanýnan Hollandalý ýrkçý siyasetçi Geert Wilders'e benzetti.

Özcan, Halk TV'de yaptýðý açýklamada, "Görmek istediðimiz Ýçiþleri Bakanlýðý yerli Wilders modeli miydi? Ýyi ki kazanamamýþýz." dedi.

"ARKADAN ÞEFFAF OLMAYAN YÖNTEMLERLE..."

Özcan'ýn açýklamalarý þöyle:

"Kusura bakmayýn, kim olursanýz olun! Böyle bir perspektifi yerli Wilders olarak deðerlendireceðim. Bir siyasetçiyle arkadan þeffaf olmayan yöntemlerle bizim politikalarýmýzý ortadan kaldýramazsýnýz böyle bir hakkýnýz yok.

Görmek istediðimiz Ýçiþleri Bakanlýðý yerli Wilders modeli bir Ýçiþleri Bakanlýðý mý? Ýyi ki kazanamamýþýz. Bütün kalbimle ve samimiyetimle söylüyorum. Eðer Ümit Özdað Ýçiþleri Bakaný olacaksa iyi ki kazanamamýþýz"