Özhaseki'den Tekin'in sözlerine tepki: Allah böyle bir tehlikeden korusun
ABONE OL

AK Parti'den yapýlan yazýlý açýklamaya göre, Özhaseki, Kayseri televizyonlarýnýn ortak yayýnýna katýldý.

Burada konuþan Özhaseki, Türkiye'nin gözü önünde bir oyun oynandýðýný, 7'li masa diye ifade ettiði muhaliflerin anlaþabildiði tek konunun Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ve AK Parti karþýtlýðý olduðunu belirtti.

Masayý temsil edenlerin Türkiye'yi idare etme noktasýnda hiçbir konuda uzlaþamayacaklarýný savunan Özhaseki, "Bunlar yýkým ekibi gibi. Haliyle orada iktidar olmakla ilgili millete herhangi bir þey söylemiyorlar. Nasýl idare edeceklerini söylemiyorlar. Ekonomide ne yapacaklarýný asla söylemiyorlar çünkü aralarýnda ihtilaf çýkacak, bunu biliyorlar. Bulabildikleri bir tek kelam var, 'Güçlendirilmiþ Parlamenter Sistem' diyorlar. Bunun biraz daha Türkçesini söyleyeyim ben, böyle deyince 2000 yýlý öncesi tüm iktidarlar geliyor aklýma. 7'li koalisyon vadediyorlar. 7'li koalisyon bunun adý." deðerlendirmesinde bulundu.

Özhaseki, CHP'li Tekin'in "HDP'ye bakanlýk verilebilir" yönündeki sözlerini eleþtirerek "PKK'nýn bir siyasi uzantýsý var, o da HDP. 'HDP'ye bakanlýk verilebilir' gibi söylemde bulunmaya baþladýlar. Ýþte kimi zaman Gürsel Tekin, kimi zaman baþkalarý söylüyor. Ben de soruyorum, PKK'nýn bir siyasi uzantýsý HDP'ye, Milli Savunma Bakanlýðýný verir misiniz, Ýçiþleri Bakanlýðýný verir misiniz? Allah böyle bir tehlikeden korusun." açýklamasýný yaptý.

- KHK'LILARIN TEKRAR ÝADESÝ

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'nun KHK'lýlar ile ilgili açýklamalarýna da deðinen Özhaseki, "Þimdi KHK'da iþine son verilenler kimler diye bir soru baþlýðý atalým. Evet, ihtilale karýþanlar hapis cezasý aldý, içerdeler. Sonra FETÖ'cü olduðu mahkeme kararý ile tespit edilenlerin iþine son verildi. Nereden uzaklaþtýrýldýlar, askeriyeden uzaklaþtýrýldýlar. Polislikten, hakimlikten, valilikten, kaymakamlýktan uzaklaþtýrýldýlar. Kýlýçdaroðlu'na soruyorum, vatandaþlarýmýzý bombalayanlarý yeniden iþe alýp onlarý pilot mu yapacak? Kýlýçdaroðlu, AK Parti'ye düþmanlýk edeceðim derken, milletimizi yani Türkiye'yi ataþe atýyor." ifadelerini kullandý.

Kýlýçdaroðlu'nun helalleþme çaðrýsýnda samimi olmadýðýný savunan Özhaseki, kendisine böyle bir giriþimde bulunmadýðýný belirterek þunlarý kaydetti:

"Gerçekten düþüncelerin de samimi ise toplumda çýkacak diyecek ki 'Evet, birisi geldi, kumpas kurmuþ. Beni de inandýrdýlar. Ben de çýktým suçladým ama özür dilerim, doðru deðilmiþ, haksýzlýk etmiþim. Haseki Baþkan hakkýný helal etsin.' derse emin olun topluma itiraf ettiði için doðruyu söylediði için o kadar caným yandýðý halde hakkýmý helal ederim. Ama telefonda söylerse asla hakkýmý helal etmem, öyle bir þey yok. Toplum içinde yapýlan ayýbýn iki kiþilik özrü olmaz. Ýnsanlara envaiçeþit iftiralar edip, 40 yalan söyleyip devam edeceksen helalleþme olmaz bunda. Toplumda o kadar helalleþecekleri insanlar var ki saymakla bitmez."

Özhaseki, seçimlerde yeniden milletvekili olup olmayacaðý yönünde yöneltilen bir soru üzerine, þöyle devam etti:

"Uygun görülüyorsa devam ediyorum. Yani ille bir þey olmak istiyorum diye çýrpýnan bir yapým yok. Yenilenmenin esas olduðuna inanýyorum. Yeni simalarýn gelmesinin, yeni yüzlerin gelmesinin, istekle, iþtahla koþturmalarýnýn çok doðru olduðuna da yürekten inanýyorum. Bunu söylerken milletvekili arkadaþlarýmdan bir þikayetim mi var? Hayýr, yok. Emin olun 20-25 yýldýr bu iþin içindeyim, emin olun bizim milletvekillerimiz gerçekten yüz akýmýz. Hiçbirisinin kötü bir iþini görmedik. Hýrsýzlýðýný, yolsuzluðunu, arsýzlýðýný görmedik. Nihayetinde karar verici olan bir üst kurul var partide ve de Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz var. Ýnþallah hayýrlýsý olsun diye de temennide bulunuyorum. Ben kendi adýma söylüyorum, benim yerime gençler gelsin."

  • AK Parti
  • Özhaseki
  • CHP Ýstanbul Milletvekili Gürsel Tekin