ABONE OL

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer, terör örgütü PKK'ya yönelik herhangi bir kýnama mesajý yayýnlamamasý nedeniyle yapýlan eleþtirilere yönelik konuþtu.

SonSöz TV'ye konuþan Soyer, MHP Ýzmir Milletvekili Tamer Osmanaðaoðlu’nun Hatay’daki yangýnlarla ilgili “PKK’yý neden kýnamýyorsun?" sorusuna cevap verdi.

"NEYÝ KANITLAYACAÐIZ? NEYE YARAYACAK?"

PKK'yý kýnamanýn iþe yaramayacaðýný söyleyen Tunç Soyer, “Her gün PKK kahrolsun diye güne baþlasak, neye yarayacak? Biz birbirimize bunu sürekli söyleyerek neyi kanýtlamýþ olacaðýz? Bütün iþi gücü bir kenara býrakarak güne böyle baþlayacaðýz. Bu nasýl bir mantýk? Hayata böyle bakmak… Ben bunlara cevap vermeyi bile doðru bulmuyorum” ifadelerini kullandý.

Tunç Soyer'in bu sözleri kýsa sürede sosyal medyada büyük tepki topladý.

HAMZA DAÐ'DAN TUNÇ SOYER'E TEPKÝ

AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hamza Dað, Soyer'in canlý yayýndaki sözleri ile ilgili sosyal medya hesabý Twitter'dan bir paylaþýmda bulundu.

Hamza Dað, "Nemrut'un yaktýðý ateþe aðzýnda su taþýyan karýncaya 'Senin taþýdýðýn sudan ne olacak' demiþler. Karýnca ise 'Maksat safýmýz belli olsun' demiþ." ifadelerini kullanarak Soyer'in sözlerine tepki gösterdi.