Portakal, Kýlýçdaroðlu'nu topa tuttu: Devam ederse Ýzmir de kaybedilecek
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan karþýsýnda girdiði 12'nci seçimde de boynu bükük ayrýlan CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu, parti tabanýndan gelen 'istifa' çaðrýlarýna kulak týkamayý sürdürüyor. CHP lideri, parti MYK'sýný yenileyerek "Koltuðu býrakmýyorum" mesajý vermiþti. CHP'deki iç karýþýklýk, genel baþkan aday olacaðý konuþulan ÝBB Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu'nun açýklamalarýyla daha da alevlenmiþti. Geride kalan gün kamera karþýsýna geçen Ýmamoðlu, "Topyekün deðiþim" vurgusu yaparak Kýlýçdaroðlu'na 'görevi býrak' çaðrýsý yaptý.

Topyekün deðiþim' çaðrýsý yapan Ýmamoðlu'na kapýyý kapatan Kýlýçdaroðlu, geçtiðimiz günlerde katýldýðý canlý yayýnda, "Önceliðim Ýstanbul" vurgusu yapýp "Ben ve asla ve asla bu halkýn Ýstanbullularýn oyu ile alýnmýþ belediyeyi AK Parti'ye teslim edemem. Bunu kabul edemem" diye konuþtu. "Genel Baþkanlýk þirket yönetmeye benzemez" diyerek Ýmamoðlu'na 'otur oturduðun yerde' mesajý veren Kýlýçdaroðlu, "Bir kiþinin iradesiyle deðiþim olmaz" ifadelerini kullandý.

Ýmamoðlu ise bu sözlere, "Ben yýlmam, genellikle yýldýrýrým. Yaþananlar canýmýzý sýkýyorsa artýk bunun sona erme vakti gelmiþtir diye düþünüyorum. Mutlaka deðiþim zamaný" ifadeleriyle yanýt verdi.

'ÝZMÝR DE KAYBEDÝLECEK'

Ekrem Ýmamoðlu'na yakýn yayýn yapan Sözcü TV'de sunuculuk yapan CHP yandaþý Fatih Portakal, koltuðunu býrakmayan Kýlýçdaroðlu'na tepki gösterdi. Kýlýçdaroðlu'nun göreve devam etmesi durumunda CHP'nin kalesi olarak görülen Ýzmir'in de kazanýlamayacaðýný söyleyen Portakal, "Bayramdan sonra muhalefeti çok konuþacaðýz." ifadelerini kullandý.