Prof. Dr. Yusuf Tekin, Cumhurbaþkanlýðý Kabinesi'nin yeni Milli Eðitim Bakaný oldu
ABONE OL

Ýkinci turu 28 Mayýs'ta yapýlan Cumhurbaþkaný Seçimi'nin ardýndan kurulan kabinede Milli Eðitim Bakaný olan Prof. Dr. Yusuf Tekin, 1970'te Erzurum'un Tortum ilçesinde doðdu.

Ýlk ve orta öðrenimini Rize'de tamamlayan Tekin, 1994'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi.

Mesleki kariyerine ayný yýl Cumhuriyet Üniversitesi Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalý'nda araþtýrma görevlisi olarak baþlayan Tekin, siyaset ve sosyal bilimler alanýnda 1997'de yüksek lisansýný, 2002'de doktorasýný tamamladý.

Yusuf Tekin, Tokat Gaziosmanpaþa Üniversitesi Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne öðretim üyesi olarak atandý. Ayný fakültede 2007'ye kadar yardýmcý doçent olarak görev yapan Tekin, ayný yýl siyaset ve sosyal bilimler alanýnda doçent oldu.

Tekin, ayný üniversitede 2009'a kadar süren görevinin ardýndan Polis Akademisi Baþkanlýðý Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne atandý.

Tekin, akademik yaþamý boyunca bölüm baþkanlýðý, dekan yardýmcýlýðý, üniversite senato üyeliði, fakülte ve enstitü yönetim kurulu üyeliði gibi idari görevlerde de bulundu.

BAKANLIKTA ÜNÝVERSÝTELERLE ORTAK PROJELER HAYATA GEÇÝRDÝ

Gençlik ve Spor Bakan Yardýmcýsý olarak 2011'de atanan Tekin, bu görevi sýrasýnda de bakanlýðýn üniversitelerle yürüttüðü ortak projeleri hayata geçirdi.

Milli Eðitim Bakanlýðý Müsteþarlýðý görevine 2013'te baþlayan Yusuf Tekin, YÖK ve üniversiteler ile koordineli biçimde eðitim politikalarýnýn oluþturulmasý konusunda çalýþmalar yürüttü. Tekin, 2015-2018'de Kýrgýzistan-Türkiye Manas Üniversitesi mütevelli heyet baþkanlýðý yaptý.

Cumhurbaþkanlýðý Hükümet Sistemi'ne geçiþle beraber müsteþarlýk makamýnýn kaldýrýlmasý sonrasýnda yeniden öðretim üyeliðine dönen Tekin, Ankara Yýldýrým Beyazýt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde profesör oldu.

Prof. Dr. Yusuf Tekin, 15 Eylül 2018'de Ankara Hacý Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüðü görevine baþladý.

Evli ve üç çocuk babasý Tekin, iyi derecede Ýngilizce biliyor.