Rüşvet iftirası atılan Mustafa Demir belediyecilikte ‘en iyisi’ seçildi
ABONE OL
FETÖ’nün hükümeti devirmek için harekete geçtiği 17 Aralık 2013’teki derin operasyonda yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlamaya çalıştığı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir hain güç odaklarına inat yine belediyecilikte ‘en iyisi’ seçildi
 
 
1 numarası Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen olan Paralel Yapı’nın 17 aralık’taki mağdurlarından Fatih ilçesi belediye başkanı Mustafa Demir Andy-Ar araştırma şirketinin yaptığı ankete göre Avrupa Yakası Belediye Başkanları arasında 1 numara çıktı…
 
Türkiye’nin itibarlı araştırma şirketlerinden biri olan Andy-Ar’ın 2015 yılı  Ekim- Aralık ayları arasında “Yerel Yönetimler Performans Araştırması’nda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Avrupa Yakası’nın hizmet memnuniyeti kriterinde en yüksek oy oranı alan İlçe Belediye Başkanı oldu. 
 
Andy-Ar araştırma şirketi 34 bin denek ile yaptığı ankette, belediye başkanlarının Ekim Aralık 2015 tarihinde performanslarını analiz etti. 21 Ekim – 9 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette katılımcılara “2015 senesinde geçen zamanı değerlendirecek olursanız, belediyenizin hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 66 oy oranı ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, hizmet memnuniyeti kriterinde Avrupa Yakası belediye başkanları arasında yine en yüksek oy oranını aldı. Başarı grafiğini sürekli yükselten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu sene de adını zirveye yazdırdı. 
 
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Başkan Mustafa Demir, “İyi niyet, olağanüstü gayret ve gönülden yaptığımız çalışmaların, hizmet ettiğimiz insanlar tarafından karşılık bulması bizi son derece memnun ediyor. Bu sonuçlar, bundan sonraki çalışmalarımız için en etkili motivasyon kaynağımız diyebilirim. Fatih Sultan Mehmet’in bir sözünü devamlı hatırlarım ve ekip arkadaşlarıma da sık sık hatırlatırım. ‘Hüner bir şehir bünyad etmektir, reaya kalbin abad etmektir…’ Yani asıl marifet, bir şehir kurmak, bir şehir imar etmekle birlikte o şehirde yaşayanların kalbini kazanmaktır, gönüllerini hoş etmektir… Bunu başarabiliyorsak ne mutlu… Başta bizi bu iltifata layık gören tüm İstanbullular olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” açıklamasını yaptı. 
 

17 ARALIK'TA RÜŞVET İFTİRASI ATILAN BAŞKAN

 
Belediyecilikte birinci seçilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bakan çocukları, iş adamlarıyla birlikte rüşvet ve yolsuzluk iftirasıyla Paralel Yapı tarafından zarar verilmek istenmiş fakat işin gerçek yüzü kısa sürede ortaya çıkarak suçlananlar aklanmış, iftirayı atan örgüt üyeleri ise tek tek görevlerinde alınmış, bir kısmı ise yurtdışına firar etmişti.
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MUSTAFA DEMİR: DARBE TEŞEBBÜSÜYDÜ
 
 
17 Aralık’ın mağdurlarından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 17 Aralık günü yaşananlar ‘Bir kalkışmaydı, bir darbe teşebbüsüydü’ sözleriyle ifade etti. Demir, kapısına gelen polisleri gördüğünde aklına gelen ilk ismin Zekeriya Öz olduğunu söyledi.
 
 
Demir konuşmasına aynen şu sözlerle devam etti; Şimdi bir darbe teşebbüsüydü şüphesiz. Bunu herkes biliyor. Tabi bunu o zaman anlamak imkansızdı. Siz bir belediye başkanısınız, 10 yıllık hizmetiniz var. Bir saygınlığınız var. Eşiniz var diş ekimi, üniversite okuyan çocuğunuz var... Bu büyük bir travma. En büyük sıkıntımız ben bunu anlayamıyorum. Niye gelip beni evimden alıyorlar. Sonra sabahleyin mesela evden aldıklarında geldiler dolaştılar, ben yine kıyafetimi falan giydim, saolsun eşim hazırlamış. Kravatımı takıp çıkıyorum. Hanıma dedimki emniyete gidiyoruz kahvaltıya gelirim dedim. Tabi işin rengi değişti, orası ilk defa gördüğümüz yerler...
 
 
Bu bir darbe teşebbüsüdür. O zaman da söyledim bu normal klasik darbelerin ötesinde bu ülkeyi 12-23 yıldır idare eden, kimsenin hayal edemediği yere getiren, 2.5 bin dolardan 10 dolarlara çıkartan, muhasır medeniyetlere boy ölçüşen, dana ilerisini görebilen ve hedef koyan bir başbakan... Tabi başbakanın şahsı ile de ilgili değil, bu iyi gidişatı durdurmak için içeriden ve dışarıdan muazzam bir organizasyonla bir darbe girişimiydi bu.
 
 
mustafa demir rüşvet
 
 
Bir sıkıntı yaşanacağını tahmin ediyordum. Sabah bizim eve geldiklerinde ben Zekeriya Öz geldi dedim, aklımdan geçti. Çünkü daha önce belediyeye defalarca gelen, bazı otel ve kafe işlerini takip eden birinin bir kötülük yapabileceği insanın aklına geliyor.”  
 
 
YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONLARI TERS TEPTİ
 
 
FETÖ'nun aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, İş adamları Reza Zarrab, Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da bulunduğu önemli kişilere yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma gibi iftiralarla operasyonlar düzenleyip hükümeti yıkmaya çalışması halkın hükümete daha sahip çıkmasına neden olmuş, 17-25 Aralık hain operasyonlandan sonra yapılan 2014 Yerel Seçimleri, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimleri 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde rekor oylarla hükümetin tekrar başa gelmesiyle sonuçlanmıştır.
 
 
FETHULLAH GÜLEN'DEN BEDDUA SEANSLARI
 
 
Paralel yapılanmanın bir numaralı ismi Fethullah Gülen Pensilvanya'daki malikanesinden devletin paralel yapılanmaya karşı yürüttüğü operasyonlar hakkında sık sık beddualar edip lanetler okumaktadır.