Rusya'da BRICS Zirvesi... Baþkan Erdoðan, diplomatik temaslarýna baþladý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý, Uluslararasý Kazan Havalimaný'nda, Tataristan Baþbakaný Birinci Yardýmcýsý Rustem Nigmatulen, Kazan Belediye Baþkaný Ýlsur Metþin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile Moskova Büyükelçiliði ve Kazan Baþkonsolosluðu yetkilileri karþýladý.

Erdoðan ile eþi Emine Erdoðan, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakaný Ömer Bolat, Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkaný Fahrettin Altun, Milli Ýstihbarat Teþkilatý (MÝT) Baþkaný Ýbrahim Kalýn, Cumhurbaþkaný Dýþ Politika ve Güvenlik Baþdanýþmaný Akif Çaðatay Kýlýç ile AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tataristan'a geldi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn zirve kapsamýnda Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin ile bir görüþme gerçekleþtirmesi planlanýyor. Ýki liderin ikili iliþkilerin yaný sýra uluslararasý geliþmeler üzerine de fikir alýþveriþinde bulunmasý bekleniyor.

MADURO ÝLE ÝKÝLÝ GÖRÜÞME

Cumhurbaþkaný Erdoðan, BRICS Zirvesi kapsamýndaki temaslarýna baþladý. Zirve'nin düzenlendiði Kazan EXPO'daki görüþme, basýna kapalý gerçekleþti.

Görüþmede, Dýþiþleri Bakaný Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar ile Ticaret Bakaný Ömer Bolat da yer aldý.

Cumhurbaþkanlýðý Ýletiþim Baþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre, görüþmede, Türkiye ile Venezuela ikili iliþkileri, bölgesel ve küresel konular ele alýndý.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, görüþmede, Türkiye ile Venezuela iliþkilerinin son yýllarda birçok alanda geliþtiðini, iþbirliðinin daha ileriye taþýnmasý için adýmlar atmayý sürdüreceklerini ifade etti.

Erdoðan, Ýsrail'in yayýlan saldýrganlýðýnýn sadece Orta Doðu'nun deðil, dünyanýn tamamýnýn huzur ve güvenliðini tehdit ettiðini, uluslararasý toplumun Ýsrail'i durdurmak için acil ve etkili adýmlar atmasý gerektiðini belirtti.

CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN, MÝRZÝYOYEV ÝLE BÝR ARAYA GELDÝ

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, BRICS Zirvesi kapsamýnda bulunduðu Tataristan'da, Özbekistan Cumhurbaþkaný Þevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.