Siyasette yeni bir süreç mi baþlýyor? 24 TV ekranlarýnda çarpýcý deðerlendirme: Sýnýrlarýmýzýn çok yakýnýnda yangýn var
ABONE OL

Gazeteci Murat Çiçek moderatörlüðünde 24 TV ekranlarýnda yayýnlanan 'Açýk Görüþ' programýnýn bu haftaki konuklarýndan biri Ýstanbul Aydýn Üniversitesi Öðretim Görevlisi Yeliz Albayrak'tý.

Siyasette normalleþme tartýþmalarýna deðinen Albayrak, iktidarýn DEM Parti ve CHP çaðrýlarýna iliþkin, "Yeni bir döneme girilmesi kesinlikle gerekiyor. Çünkü dýþ politikada ve sýnýrlarýmýzýn çok yakýnýnda yangýn var. Kendi içimizde sorunlarýmýz olabilir, yanlýþlar yapýlmýþ olabilir. Yapýlan yanlýþtan ders çýkartýlmasý þu anda kesinlikle þart." dedi.

"YENÝ BÝR EÞÝÐE GÝRDÝK"

Albayrak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tokalaþmasýna iliþkin, "Türkiye olarak yeni bir eþiðe girdik. Böyle bir uzlaþmaya ihtiyacýmýz var. Tabi ki meclisteki partiler, farklý görüþleri temsil etmek için ve verilen oylar sayesinde oradalar. MHP Genel Baþkaný Devlet Bahçeli'nin uzattýðý eli farklý bir yöne çekmek gerekmiyor." yorumlarýnda bulundu.

'SÝYASÝ KUTUPLAÞMAYI ELEÞTÝRENLER BÝR ARAYA GELMEYÝ DE ELEÞTÝRÝYOR'

Ýktidarýn DEM Parti çaðrýlarý için deðerlendirmelerde bulunan Yeliz Albayrak, "Yýllardýr kutuplaþtýrýldýk ve kutuplaþtýk diye eleþtirilerde bulunmuþtu. Þimdi bir istiþare ortamý yapýlýyor. Makul bir zeminde bir araya gelelim dediklerinde neden eleþtiriliyor? Kutuplaþmayý eleþtirilenler bir araya gelme çabasýný da eleþtiriyor. Peki ya neden eleþtiriyorlar?" dedi.

'YENÝ BÝR DÖNEME GÝRÝLMESÝ KESÝNLÝKLE ÞART'

Albayrak, "Yeni bir döneme girilmesi kesinlikle gerekiyor. Çünkü dýþ politikada ve sýnýrlarýmýzýn çok yakýnýnda yangýn var. ABD'de böyle bir tehlike görmek mümkün mü? Ya da böyle bir durumda ABD ne yapardý? Kendi içimizde sorunlarýmýz olabilir, yanlýþlar yapýlmýþ olabilir. Ama yeni bir revizyon süreci, iþlenmeyen bir þey varsa bunun yerine iþlenenin getirilmesi ve yapýlan yanlýþtan ders çýkartýlmasý þu anda kesinlikle þart." dedi.