Söz Bitmeden'de Akil adamlar ve başörtüsü tartışıldı
ABONE OL
Elif Çakır ve Halime Kökçe gündemdeki Akil adamlar konusunu değerlendirdiler.

Çözüm süreci hızla devam ederken Abdullah Öcalan ile dördüncü BDP heyeti 3 kişi ile görüşmeye gittiler. Bugünden gidilmesi yarınki Akil adam toplantılarıyla alakalı önemli olduğunu düşünüyorum.

Elif Çakır;Akil adamlar listesini nasıl buldun?

Halime Kökçe:
Açıkçası listenin kalabalık olması tekbaşına bence müsbet birşey. 10-15 kişilik bir listede hazırlanabilirdi. Çok sayıda ismin olması ve bu isimlerin bölgesel dağılımının yapılması, tam olarak net fotoğraf gözümün önünde değil ama sanki bölgelere göre seçilen isimler de bir akılla seçilmiş gibi. Bir akil akıl onları da o şekilde dağıtmış gibi.

Elif Çakır; Yıllardır can acıtan yürekleri yakan sorunlardan bir tanesi de başörtüsü sorunuydu. Kamusal alan olarak tartışıyorduk sonra kılık kıyafet yönetmeliği vardı. Tabi bütün sorunların yani çıbanın başı Anayasa ve şimdi değişmekte.

Halime Kökçe: Aslında tam da kürt sorununu terör sorununu tartışırken akabinde başörtüsüyle ilgili bir mevzuya geçince belki burda altını çizmemiz gereken husus şu; Türkiye'nin demokratikleşmesinde iki önemli sorun var. Birincisi kürt sorunu teröre dönüştü ve kan döküldü bununla ilgili. O yüzden akut hissettik çok can yakıcı oldu ama hak ihlali dediğimizde başörtüsü yasağını da hiç azımsayamayacak yasak olarak düşünebiliriz.