Tatar, Kazakistan örneðini verdi: Birileri arkamýzdan birtakým giriþimlerde bulunacaktýr
ABONE OL

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev'in TDT Gayriresmi Toplantýsý'nýn temmuzda yapýlacaðýný hatýrlatarak, "Þuþa'da yapýlacak zirvede KKTC Cumhurbaþkaný da benim davetimle yer alacaktýr. Bu, Türk halklarýnýn birliðine ivme kazandýracaktýr." ifadelerine iliþkin deðerlendirmelerde bulundu.

KKTC'nin TDT'nin gözlemci bir üyesi olduðunu belirten Tatar, þöyle devam etti:

"Böyle bir toplantýda bizim de olabilmemiz, davet edilmemiz bizleri çok mutlu etmiþtir. Çünkü zaman içerisinde KKTC'nin görünürlüðü ve uluslararasý camia tarafýndan daha fazla kabul edilmesi yönünde bütün bu atýlýmlar ve geliþmeler fevkalade önemli ve yeni siyasetimize güç vermektedir. Ben Sayýn Aliyev'e teþekkür etmek istiyorum. Tabii bizleri orada gözlemci üye statüsüne taþýyan Sayýn Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a gayretleri için de kendisine teþekkür etmek istiyorum."

Özbekistan'da yapýlan TDT Devlet Baþkanlarý Zirvesi'nde oy birliðiyle KKTC'nin gözlemci üye olduðunu anýmsatan Tatar, Aliyev'in davetine icabet edeceðini ve Azerbaycan'daki zirveye katýlacaðýný söyledi.

Tatar, TDT zirvesinde KKTC'nin katýlýmýndan dolayý uluslararasý baskýlarýn olacaðýna dikkati çekerek, "Davet üzerinden þimdi birileri belki devreye girecek ve bizim arkamýzdan birtakým þeyler söyleyecek. KKTC tanýnmýyor, tanýnmadýðý için orada olmamasý gerektiði þeklinde. Özellikle Güney Kýbrýs kaynaklý birtakým giriþimler hep olmuþtur ve olacaktýr. Kazakistan'da da benzer bir durum olmuþtur ama Sayýn Aliyev'i bir kez daha tebrik etmek istiyorum." diye konuþtu.

KKTC'nin baðýmsýz bir Türk devleti olarak uluslararasý toplantýlara katýlmanýn en doðal haklarý olduðunun altýný çizen Tatar, temmuzda düzenlenecek TDT toplantýsýnda yerlerini alacaklarýný aktardý.