Tatar, KKTC'nin TDT'ye asil üye olmasýný desteklediði için Aliyev'e teþekkür etti
ABONE OL

Tatar, Aliyev'in "Azerbaycan olarak KKTC'nin Türk Devletleri Teþkilatýna asil üye olmasýný destekliyoruz. Bu, çok doðaldýr çünkü tarihsel açýdan KKTC, Türk dünyasýnýn bir parçasýdýr. Orada yaþayan Türkler, bizim kardeþimizdir." þeklindeki açýklamasýnýn Kýbrýs Türk halký için önemli ve deðerli olduðunu vurguladý.

"Doðu Akdeniz'deki Türk devleti KKTC'nin, Türk dünyasýnýn her alanda ayrýlmaz bir parçasý olduðu gerçeðini Sayýn Aliyev dile getirmiþtir." deðerlendirmesinde bulunan Tatar, Aliyev'e KKTC halký adýna teþekkür etti.

Tatar, Azerbaycan ve KKTC'nin kardeþliðinin, ayný milletin mensuplarý olarak sonsuza kadar yaþayacaðýný vurgulayarak, "Lefkoþa'dan Bakü'ye kardeþliðimiz daim olacaktýr." ifadesini kullandý.

- "TARÝHSEL AÇIDAN KKTC, TÜRK DÜNYASININ BÝR PARÇASIDIR"

Aliyev, dün Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13. Genel Kurulu dolayýsýyla Bakü'de bulunan TBMM Baþkaný Numan Kurtulmuþ, Kazakistan Meclisi Baþkaný Yerlan Koþanov, Özbekistan Ali Meclisi Senato Baþkaný Tanzila Narbayeva, Kýrgýzistan Meclis Baþkaný Nurlanbek Þakiyev, KKTC Cumhuriyet Meclisi Baþkaný Zorlu Töre ve Macaristan Parlamentosu Baþkan Yardýmcýsý Marta Matrai'yi kabul etmiþti.

Azerbaycan Cumhurbaþkanlýðýndan yapýlan açýklamaya göre kabulde konuþan Aliyev, "Azerbaycan olarak KKTC'nin Türk Devletleri Teþkilatýna asil üye olmasýný destekliyoruz. Bu, çok doðaldýr çünkü tarihsel açýdan KKTC, Türk dünyasýnýn bir parçasýdýr. Orada yaþayan Türkler, bizim kardeþimizdir." ifadelerini kullanmýþtý.