TBMM Akran Zorbalýðý Alt Komisyon Baþkanlýðýna seçilen isim belli oldu
ABONE OL

Süslü, seçimin ardýndan yaptýðý açýklamada, akran zorbalýðýnýn ilk ve ortaöðretimde çocuklarýn karþý karþýya kaldýðý en önemli sorunlardan biri olduðunu belirtti.

Çalýþmalarýnda, akran zorbalýðýnýn çocuklarýn fiziksel, psikolojik ve sosyal geliþimleri üzerinde etkilerini araþtýracaklarýný söyleyen Süslü, "Alt komisyonumuzun ortaya koyacaðý kapsamlý raporun, ebeveyn ve eðitimcilerde bilinç oluþturacaðýný, çocuklarýmýzýn her anlamda daha saðlýklý bir eðitim hayatý geçirmelerine katký saðlayacaðýný düþünüyorum." dedi.

Süslü, komisyonun çalýþmalarý kapsamýnda kamu kurum ve kuruluþlarýndan sunumlar alacaklarýný; meslek kuruluþlarý, dernekler ve üniversitelerden ilk önce yazýlý rapor isteneceðini, gerekmesi halinde de temsilci çaðýracaklarýný söyledi. Süslü, komisyonun yerinde incelemeler yapabileceðini de aktardý.

Komisyonda, AK Parti Ýstanbul Milletvekili Behiye Eker, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayýþoðlu, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan görev yapacak.

  • ilköðretim araþtýrmasý
  • akran zorbalýðý
  • önlemler