TBMM Baþkaný Kurtulmuþ Cezayir'de temaslarýný sürdürüyor
ABONE OL

Kurtulmuþ, Cenevre Uluslararasý Konferans Merkezi'nde Parlamentolar Arasý Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamýndaki görüþmede, Cezayir'in Ýslam dünyasý ve bölgede yaþanan meselelere karþý yaklaþýmýný takdirle karþýladýklarýný, özellikle Filistin konusundaki tutumlarýnýn Ýslam ümmeti bakýmýndan övünç vesilesi olduðunu söyledi.

Türkiye olarak Filistin meselesine baþýndan bu yana büyük destek verdiklerini ifade eden Kurtulmuþ, Türkiye ve Cezayir'in devlet ve milletiyle Filistin konusunda ayný çizgide duran ender ülkeler olduðunu vurguladý.

Kurtulmuþ, Türkiye ve Cezayir'in bu tutumunun sorumluluklarý da artýrdýðýný dile getirerek, her platformda Ýsrail'in saldýrganlýðýna karþý durmak, Filistin meselesine bir çözüm bulabilmek için mücadeleyi sürdürdüklerini kaydetti.

Cezayir Ulusal Halk Meclisi ve Filistin Meclisinin PAB Genel Kuruluna sunacaðý Filistin halkýnýn davasýnýn savunulmasý ve Ýsrail'in saldýrganlýðýnýn durdurulmasýyla ilgili acil gündem maddesi dolayýsýyla tebriklerini ve teþekkürlerini dile getiren Kurtulmuþ, yarýn yapýlacak oylamada bu kararýn çýkarýlmasý arzusunda olduklarýný belirtti.

Kurtulmuþ, TBMM'den gelen milletvekillerinin de bu konuda diðer milletvekilleriyle görüþmeler yaptýðýný ve bu kararýn alýnmasý için mücadele verdiðini söyledi.

Ýslam dünyasýnýn birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiðinin altýný çizen Kurtulmuþ, ayný zamanda Ýslam dünyasýnýn Ýsrail'in saldýrganlýðýnýn durdurulmasý konusunda ortak bir tutum içerisinde olmasýnýn önemini vurguladý.