TBMM Baþkaný Kurtulmuþ: Düþman bizi farklý görmezken biz niye birbirimizi farklý görelim?
ABONE OL

Kurtulmuþ, Filistin Ulusal Konseyi Baþkaný Ruhi Fettuh ile Meclis'te yaptýðý görüþmede, Fettuh'u TBMM'de aðýrlamaktan duyduðu memnuniyeti dile getirdi.

Her vesileyle Filistin halkýyla olan dayanýþmalarýný bütün platformlarda göstermeye çalýþtýklarýný, bu ziyaretin sadece Türk halký için deðil bütün dünya kamuoyu için önemli bir mesaj olacaðýný söyleyen Kurtulmuþ, Türkiye'nin bütün kurum ve kuruluþlarýyla, hükümetiyle, Meclisiyle, hepsinden önemlisi milletiyle birlikte tamamýyla Filistin davasýnýn yanýnda olduðunu bildirdi.

Kurtulmuþ, "Bundan sonraki süreçte ben, Filistin'in özgürleþeceðine ve tam manasýyla egemen, toprak bütünlüðü saðlanmýþ, 1967 sýnýrlarýnda, baþkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulacaðýna yürekten inanýyorum." diye konuþtu.

Siyonistlerin bu saldýrganlýðýnýn, insanlýk dýþý barbarlýklarýnýn, dünya kamuoyunda katlanýlamaz bir noktaya geldiðine iþaret eden Kurtulmuþ, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Her gün Filistin devletini tanýyan ülkelerin sayýsý artmaktadýr. Þu an 149 ülke Filistin devletini resmen tanýmaktadýr. Ýnþallah bunlarýn önemli bir kýsmýnýn da Filistin'de büyükelçilik binalarýný açarak çok daha yakýn bir þekilde Filistin'e destek olacaklarýný düþünüyoruz. Dün Cenevre'deydik. Orada Parlamentolar Arasý Birlik (PAB) Genel Kurulu'nda Ýsrailli konuþmacý kürsüye çýktýðýnda salonun neredeyse tamamýna yakýný protesto etti, salondan ayrýldý. Fakat ayný Genel Kurul'da Filistin ve Cezayir'in müþtereken verdiði acil gündem maddesiyle ilgili oylama maalesef yeterli hazýrlýklar tam manasýyla yapýlamadýðýndan oylama için yeterli sayýya ulaþýlamadý. Bu da bizim, Filistin'e destek olan ülkelerin çok daha yakýn bir temas içerisinde çalýþmasýný zorunlu kýlýyor.

Bundan sonraki dönemde, önümüzde çok yoðun bir çalýþma süreci var. Bütün imkanlarýmýzý seferber ederek, bütün siyasi mücadelemizi üç ana noktada odaklandýrmak durumundayýz. Bunlardan birincisi Ýsrail hükümetinin ve siyonist rejimin uluslararasý alanda yalnýzlaþtýrýlmasýdýr. Ýkincisi bölük pörçük parçalanmýþ olan Ýslam dünyasýnýn birleþmesini ve siyasi kararlarýnda isabetli bir tutum alarak Filistin'e güçlü bir destek vermesini saðlamaktýr. Üçüncü nokta ise Filistin'in dostu olan insanlýk cephesini olabildiðince kuvvetlendirmek ve güçlendirmektir."

- "ÜMÝT EDÝYORUM KÝ BU ATEÞ ÇUKURUNA NETANYAHU VE ÇETESÝ DÜÞECEK"

Kurtulmuþ, Cenevre'de Genel Kurul dolayýsýyla yapýlan toplantýlarda, Ýslam dünyasý dýþýnda Latin Amerika'dan, Afrika'dan çok sayýda ülkenin Filistin'e yürekten destek verdiðini, Filistin davasýnýn yanýnda durduðunu; Ýsrail'in bu barbarlýklarýnýn, saldýrýlarýnýn, soykýrýmlarýnýn sona erdirilmesi için çalýþmasý gerektiði konusunda bir kararlýlýk içinde olduðunu gördüklerini ve bundan memnuniyet duyduklarýný anlattý.

Dünyanýn dört bir yanýndaki insanlýk cephesini hem sayý hem güç bakýmýndan artýrmak gerektiðini vurgulayan Kurtulmuþ, sivil toplumda, üniversite çevrelerinde, medya ve yardým kuruluþlarý arasýnda, hayatýn her alanýnda Filistin dostlarýnýn daha kuvvetli hale gelmesi için insanlýk cephesine destek vermenin önemine dikkati çekti.

Filistin davasý konusundaki üç ana baþlýða iþaret ederek bunlarýn imkansýz konular olmadýðýný ve sonuç alýnmasýnýn mümkün olduðunu belirten Kurtulmuþ, deðerlendirmesini þöyle sürdürdü:

"Þu anda dünya kamuoyunda Filistin'in lehine bir durumun geliþmekte olduðunu görüyoruz. Siyonist rejim bunu ortadan kaldýrmak için saldýrganlýðýný daha fazla artýracaktýr. Filistin Devlet Baþkaný Mahmud Abbas geldiðinde mesele sadece Gazze ile kýsýtlý bir saldýrganlýktý. Arkasýndan Batý Þeria'da saldýrganlýklarýný artýrdýlar, yetmedi Lübnan'a saldýrdýlar, yetmedi Suriye'ye saldýrdýlar ve yetmedi Netanyahu, dilinin altýndaki baklayý çýkardý, 'Artýk kýyamet savaþý baþlamýþtýr' diyerek meseleyi en üst noktaya taþýdý. Maalesef Netanyahu ve çetesi ABD ve bazý Batý ülkelerinden aldýklarý sýnýrsýz destekle Orta Doðu'da büyük bir ateþ çukuru açtýlar. Ümit ediyorum ki bu ateþ çukuruna Netanyahu ve çetesi düþecektir."

Numan Kurtulmuþ, Filistin'den Türkiye'ye yapýlan ziyaretlerin, Filistin davasýndaki gayretlerini daha da artýrdýðýný söyledi.

- "NÝHAYETÝNDE BU MÜCADELEYÝ KAZANACAK OLAN FÝLÝSTÝN'DÝR"

Meclis Baþkaný Kurtulmuþ, Filistinli gruplar arasýnda düzenlenen toplantýlara da deðinerek, þunlarý kaydetti:

"Filistinli gruplar arasýnda birlik görüþmelerinde olumlu yaklaþýmlarýn artmakta olmasý bizim için de fevkalade mutluluk vericidir. Çünkü siyonist rejim, öldürmekte, Filistinliler arasýnda bir fark gözetmiyor. Hangi gruptan olduðuna bakmadan bütün Filistinlileri kendisinin düþmaný olarak görüyor, hatta insan bile görmüyor. Düþman bizi farklý görmezken biz niye birbirimizi farklý görelim? Bugün geldiðimiz noktanýn en temel sorunlarýndan biri de Müslüman dünyasýnýn þimdi olduðu gibi ortak bir noktada bütünleþmemiþ olmasýdýr. Artýk Netanyahu ve yönetimi þunu açýkça bütün dünyaya gösteriyor. Bu bölge halklarýnýn arasýnda hiçbir ayrým gözetmeksizin, arzýmevudu gerçekleþtirmek için son düðmeye basmýþlardýr.

Bu Hamas'tan, bu Fetih'ten; bu Filistinli, bu Arap, bu Acem diye hiçbir ayrým gözetmeksizin bütün bölge halklarýný düþman kabul ediyorlar. Bu Türk'tür, bu Kürt'tür, bu Sünni'dir, bu Þii'dir, bu Müslüman'dýr, bu Hristiyan'dýr diye ayýrt etmeden arzýmevutta yaþayan halklarýn hepsini yok etmek üzere kararlý bir þekilde ilerliyorlar. Nil'den Fýrat'a kadar bütün bölgeyi kendi kontrollerine almadan oturmayacaklarýný ilan ediyorlar. Kýyamet senaryosu demek, bu demektir. Fakat zulmediyorlar. Zulümleri arttýkça korkularý artýyor, korkularý arttýkça akýllarý azalýyor, akýllarý azaldýkça da bütün akýllý insanlarý karþýlarýna alýyorlar. Nihayetinde bu mücadeleyi kazanacak olan Filistin'dir, hiç þüphemiz yoktur."

- "TÜRKÝYE HALKI, FÝLÝSTÝNLÝLERÝN YANINDA DURDU"

Filistin Ulusal Konseyi Baþkaný Fettuh ise Filistin halkýnýn geçirdiði bu zor günlerde Türkiye'nin ve Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn cesur duruþundan dolayý teþekkür etti.

"Ýsrail'in saldýrýlarýnda bütün Türkiye halkýnýn, siyasilerinin, kurum ve kuruluþlarýnýn Filistinlilerin yanýnda durduðunu, bu süreçte maddi ve manevi olarak çok büyük destek gördüklerini" ifade eden Fettuh, ayrýca dün AK Parti tarafýndan düzenlen "Filistin'in Geleceði Konferansý"nýn Filistin halkýna ve davasýna verilen desteðin önemini gösterdiðini vurguladý.

Fettuh, Filistin için özgürlüðün çok yakýnda geleceðini ve baþkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulacaðýný söyledi.

Filistinli gruplar arasýnda en son Kahire'de yapýlan toplantýnýn en verimli görüþme olduðunu dile getiren Fettuh, Filistin'in en büyük iki partisinin birleþerek ulusal hükümetin kurulmasýný arzuladýklarýný ifade etti.

Görüþmede, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararasý Dostluk Grubu Baþkaný ve AK Parti Ýstanbul Milletvekili Hasan Turan ile Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da yer aldý.